Črna kronika

Ključe pustila v vozilu, sledil divji policijski lov za pobeglim voznikom

Postojna, 16. 10. 2024 10.18 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dopoldan se je na avtocesti med Postojno in Ljubljano odvil divji policijski lov za ukradenim vozilom. Lastnica je namreč na počivališču parkirala avtomobil, a v njem pustila ključe. Ko se je vrnila, vozila ni bilo več. Policisti so ga kmalu opazili pred Brezovico, a se voznik ob znaku policije ni ustavil. Namesto tega je pospešeno nadaljeval z divjo vožnjo, med begom pa z avtomobilom podrsal tudi varnostno ograjo. Policisti so ga uspeli prijeti šele v Ljubljani.

Policijski nadzor (slika je simbolična).
Policijski nadzor (slika je simbolična). FOTO: Bobo

Za koprsko policijsko upravo se je dopoldan začel z divjim policijskim lovom za pobeglim voznikom ukradenega avtomobila. Kot so nam povedali, so malo pred 10. uro prejeli prijavo, da je na počivališču Ravbarkomanda oškodovanki, ki je ključe pustila v vozilu, nekdo ukradel osebni avtomobil Kia Ceed koprske registracije.

Policisti so takoj prišli do opisa storilca, v iskanje pa so se vključile tako patrulje PU Koper kot tudi PU Ljubljana. Le nekaj minut za tem so ljubljanski policisti vozilo opazili pred Brezovico ter ga pričeli zaustavljati. Vendar pa se voznik na njihove znake ni odzval ter namesto tega pospešeno vozil naprej.

Ob 10.10 so ga ljubljanski policisti uspeli prijeti v Ljubljani. Moškega so identificirali kot 41-letnega Postojnčana, v postopku pa so ugotovili, da je vozilo poškodovano, saj je voznik med begom podrsal varnostno ograjo na počivališču Ravbarkomanda.

Vozilo so vrnili oškodovanki, osumljenemu pa sledi kazenska ovadba.