Črna kronika

Kakšna je vloga notarjev?

Ljubljana, 02. 01. 2008 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
3

Zaradi nedavnih goljufij v notarskih pisarnah se postavlja vprašanje, kakšno pravno zaščito notarji sploh nudijo svojim strankam.

Zaradi nedavnih goljufij v notarskih pisarnah se postavlja vprašanje, kakšno pravno zaščito notarji sploh nudijo svojim strankam.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
03. 01. 2008 12.40
Zakaj se sekirata, saj vsi (no nekateri vsaj) vemo, da so notarji 'zrasli' na 'vrtu' nezaupanja med ljudmi, zakaj bi sicer potrebovali overovljene dokumente vse povrsti, vse starostne skupine povrsti, nobenih izjem ni več, nihče nikomur več ne zaupa in ne verjame, pa vendar, notarji na ta račun služijo, in sploh ne malo, kljub vprašljivi verodostojnosti, če se že gremo te 'igre', tako notarjev, kot štempliranih papirjev. Smo torej kaj pridobili z njimi, oz. s štemplji, ne veliko, kajne, samo uradno zaupanje (ljudi) in verodostojnost naših papirjev in nič več. Kam gre ta svet, se sprašujemo?
mighi
03. 01. 2008 10.09
Moja izkušnja: overitev pogodbe ( glede na vrednost cena cca. 44€). OK overijo pa mi izstavijo račun za cca 60€. WTF, vprašam zakaj tolk... im mi razloži, da stane 15€ opozorilo s katerim me notar obvešča, da pogodbe vsebinsko ni pregledal in ne odgovarja za to... Mislim, se distancira od odgovornosti (kar ni napačno), ampak da i štempelj zaračuna, mater jim j*
Francek62
02. 01. 2008 21.28
Ve se, kakšen cilj imajo - v najkrajšem času s čim manj dela čimbolj obogateti. Za stranke jim pa dol visi....