Črna kronika

Jeza na cesti: 63-letnik bežal pred zasledovalcema

Novo mesto, 22. 08. 2024 14.01 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novomeški policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki je bila posledica poskusa izsiljevanja "zaradi domnevnih dolžniško-upniških razmerij in neplačanih obresti ter nevarne in nepremišljene vožnje". 63-letnik je v avtomobilu bežal pred zasledovalcema in se zatekel na policijsko postajo.

63-letni voznik se je v sredo, nekaj pred 14. uro, peljal iz smeri Gorenjih Kamenc proti Brezju. Med vožnjo sta ga na cesti ustavila in zablokirala 28-letni voznik od zadaj in 52-letna voznica, ki je zapeljala pred njegovo vozilo. Vnel se je prepir, 63-letniku pa je z manevrom uspelo zaobiti vozila in s hitro vožnjo pobegniti v smeri policijske postaje. 28-letnik in 52-letnica pa sta zapeljala za njim. 

Med lovom se je 52-letnica od zadaj zaletela v njegov avto, vendar jih ga ni uspelo ustaviti. "63-letnik je nato na ljubljanski cesti zaradi neprevidnega prehitevanja oplazil avtomobil, ki ga je nič hudega sluteča voznica pravilno peljala po svoji strani ceste," so zapisali novomeški policisti v sporočilu za javnost. Brez ustavljanja je nadaljeval z vožnjo v smeri policijske postaje, kjer je policistom povedal, kaj se je zgodilo, zasledovalca pa sta prenehala z lovom. Poškodovan ni bil nihče, promet pa je bil zaradi ogledovanja kraja nesreče oviran za eno uro.

Prevzem novih policijskih vozil - marice
Prevzem novih policijskih vozil - marice FOTO: Luka Kotnik

28-letnika so že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, groženj in lahke telesne poškodbe ter prekrškov iz področja javnega reda in prometne varnosti. 52-letnico so že obravnavali za prekrške iz področja javnega reda in prometne varnosti. Vsi akterji zgodbe so iz okolice Novega mesta in se med seboj poznajo, dodajajo policisti. 

Policisti so že napisali plačilne naloge zaradi več prekrškov iz področja prometne varnosti, preiskujejo pa tudi sume kaznivih dejanj izsiljevanja in nevarne vožnje v cestnem prometu. Po zaključku preiskave bodo osumljence kazensko ovadili, so dodali.