Črna kronika

Je šlo za mafijski obračun?

Maribor, 10. 03. 2008 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdaj je uradno: na Floridi je bil umorjen mariborski podjetnik Nino Lah. Dva morilca naj bi bila že v priporu.

Z ministrstva za zunanje zadeve so sporočili, da so dobili uradno potrditev, da je bil mariborski podjetnik Nino Lah umorjen na Floridi. Preiskava o umoru po njihovih besedah še poteka. Po podatkih predsednika slovenskega društva Palma na Floridi, Silvestra Subotnjičkega, sta dva morilca Laha večkrat zabodla in sta že v priporu.

Nino Lah (desno) v družbi manekena Jurija Bradača na zabavi v Mariboru leta 2006.
Nino Lah (desno) v družbi manekena Jurija Bradača na zabavi v Mariboru leta 2006. FOTO: mediaspeed

Neuradno naj bi se umor zgodil v elitni četrti Hallandale Beach v bližini Miamija. Tam ima hišo tudi lastnik podjetja Meltal Rado Snežič, ki se ga te dni omenja v zvezi z odmevnimi policijskimi preiskavami. Snežič se je pred dnevi vrnil v Slovenijo, je pa na Floridi ostala njegova žena, ki naj bi bila ob dogodku tako pretresena, da se je nastanila v hotelu.

Pojavljajo se ugibanja, ali se je podjetnik zapletel s kolumbijsko mafijo, ki v zadnjem času kraljuje na floridskih ulicah.

Vse kaže, da je šlo za naročen umor, saj naj bi morilca Laha počakala pred hišo. Njegova hči in partnerka sta bili v času dogodka v Mariboru, njegov brat pa naj bi že odpotoval v ZDA.

Začel z gojenjem gob

Lah ima vilo na Floridi že nekaj let, ukvarjal pa se je s prodajo nepremičnin, gradbeništvom in oddajo apartmajev. Poslovno kariero je začel z gojenjem gob (zato je bil med prijatelji poznan pod vzdevkom “Goba“), obogatel pa je z nakupom poslovnega centra v Tyrševi ulici v Mariboru, v kateri je bila trgovina s čevlji Stiefelkönig.

Nekdaj poslovni center na Tyrševi ulici je sedaj Hiša dobrot.
Nekdaj poslovni center na Tyrševi ulici je sedaj Hiša dobrot. FOTO: Jani Dolinšek

Center je kasneje prodal in se odpravil v ZDA, kjer je na Floridi trgoval z nepremičninami. Še vedno se je redno vračal v Maribor, kjer je bil na obisku še pred kratkim.

SORODNI ČLANKI