Črna kronika

Goljufi pretentali tudi notarja

Celje, 18. 10. 2007 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
14

Tožilstvo v Kopru je primer goljufije, ko naj bi goljufi iz Celja prodali tuje stanovanje, odstopilo celjskim tožilcem.


  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

topovsek@hotmail.co.uk
30. 10. 2007 13.04
Zakaj pa tukaj nihče ne odgovori????? Kako pa se naj doseže pravičnost, če nimamo niti podatkov, kam se resnični oškodovanci naj javljamo. Saj moramo končno spoznati, da tisti odvetniki, ki pošiljajo žrtve v notriat Rojc sedijo na istem naslovu (samo drugo ime) kot tisti odvetniki, ki zastopajo žrtve. Ali nimamo v Sloveniji nobenega naslova, ki je pristojen za reševanje teh zadev?
topovsek@hotmail.co.uk
26. 10. 2007 17.22
Kam pa se lahko obrnemo oškodovanci notariata Rojs? Gre za podoben trik z dvema pogodbama, izstavljenimi na isti dan, različne vsebine in različnimi podpisi. Prosim za resne odgovore. Lep pozdrav!
mindfucker
19. 10. 2007 17.39
to še ni nič! ko bo bih, čez ene pet let, vstopila v eu, boste nakup stanovanja v piranu, overjali pri notarju v skender vakufu.to bo šele revolucija!
fafikurac@gmail.com
19. 10. 2007 17.34
jožajoža ti glupson en... Notar je iz Šmarje pri Jelšah in to je ŠTAJERSKA!!!
Jožajoža
19. 10. 2007 17.01
nič čudnega, če je pa zadaj POPOVIČEV klan, ki mafijsko obvladuje s svojimi (podžupani) celotno primosko .če ga notar ne bi poslušal, bi že imel okrog vratu veliki kamen in bi bil hrana ribicam.
Jethro
19. 10. 2007 16.59
Hm, jaz se pa strinjam s Prvo Borec...notar ni dosti kriv v tejle zgodbi, saj pa mu je baraba pokazala ponarejene dokumente...gre se zato, da je s tem popisom, ki si ga je vlada izmislila dejansko dostopen vsak podatek o nepremičninah...pogodbo snamete z neta, vstavite podatke, ponaredite dokumente (dobre) in se odpravite k notarju s kupcem, ki ga hočete olajšati za vse kar ima...Elegantno! Dokaz, čemu služi ta popis...ni kaj, žalostno za ljudi ,ki so ostali brez VSEGA, ampak zelo briljantno dokazano kako glupo zakonodajo imamo v SLO...nobene zaščite ni proti takim dejanjem, podobno je z avtomobili, tako da...upam, da bodo razmislili o novih zakonih in novih ukrepih za zaščito nas, poštenih državljanov!! Lep pozdrav
hinko.murovec@siol.net
19. 10. 2007 12.16
Ali ni po zakonu obvezno zavarovanje tako dela posrednikov kot tudi notarjev. Iz tega zavarovanja, bi morali povrnit človeku škodo in potem preganjat notarja ( ki je očitno ali sodelavec ali tepec ) in agencijo , če je bila katera zraven. LP
Ramzess
19. 10. 2007 11.48
In kje piše, da ta notarček ni sodeloval, morda se skuša samo izmazati, kajpada. Če je zadevo podpisal je že avtomatsko sodeloval, ker je to dovolil in ni spregledal, kot se to od njega pričakuje, goljufije. Bogve kolikšno plačilo je pobral. Ljudje vendarle niso tako naivni. In kaj to pomeni nova oblika goljufij, nekdo očitno ni poučen, pa saj so take stvrai že prej počeli, prodajali tuje stvari, pa bo spet po nepotrebnem povečal obseg birokracije pri takih zadevah, in detektivsko preverjanje dokumentov, ja kdo bo pa bo to plačeval. Ravno zato bodo ljudje iskali druge, manj zahtevne poti, da to uredijo, pa saj nismo od včeraj. slosap="Če notar ni usposobljen preveriti istovetnosti, potem notarji nimajo kaj već overovljati podpise in ugotavljati istovetnosti!!!!" bonsai9="Zakaj enostavno ne ukinejo notarje? Saj so tako goljufi, ali pa nesposobni." Res, zakaj ne, zakaj so sploh vpeljati overovljanje podpisov in dokumentov. Če nekdo ne zaupa lastniku dokumenta, kako bo potem notarju zaupal. To je samo še večja potuha nezaupanju med ljudmi. In če smo že pri nezaupanju, sem se spomnil oglasov za delo, kjer med drugim zahtevajo tudi potrdilo o nekaznovanosti. Poleg tega, da nimam pojma, kje bi se ta dokument dalo dobit, če bi ga rabil, mislim, da ni nihče tako trapast, da bi napisal in poslal prošnja na oglas, kjer ti te dobesedno vnaprej izkažejo nezaupanje vate in tvoje početje. To ti da misliti. Res ne more biti prijetno pričakovati službo v takem okolju, kjer izdajo takšen, da ne rečem odbijajoč, oglas za službo. Kam je ta družba zašla, da vlada tolikšno medsebojno nezaupanje, pa nesposobnost in neznaje. Potem pa čudimo posledicam, čemu?
fubu@siol.net
19. 10. 2007 11.11
@ slosap: lepo povedano
xes
19. 10. 2007 11.07
Odskodnino kupcu bi morala kriti drzava, saj njen predstavnik - notar - v tem primeru ni opravil tega kar se od njega pricakuje. Primer je obrnjen na glavo.. niso ogoljufali kupca, ker so papirji "stimali" - potrdil notar ampak so ogoljufali notarja. Sem mnenja, da ce bi se ti primeri obravnavali tako bi po petih mastnih odskodninah drzava mogoce pa kaj storila proti taksnim posameznikom, ki ze nekaj let to pocnejo... dokler pa drzava ni "oskodovana" ampak so oskodovani zgolj njeni drzavljani pa se prav ocitno ne premakne nic....
bonsai9@email.si
19. 10. 2007 09.55
Zakaj enostavno ne ukinejo notarje? Saj so tako goljufi, ali pa nesposobni. Pol gredo pa med odvetnike, da lahko goljufajo še naprej. Sploh pri taki odvetniški zbornici kot je sedaj. Živo leglo mafije.
slosap@yahoo.de
19. 10. 2007 09.12
Če notar ni usposobljen preveriti istovetnosti, potem notarji nimajo kaj već overovljati podpise in ugotavljati istovetnosti!!!! Naj gredo pa na tečaj ugotavljanja ponaredkov. Denarja zaslužijo zadosti!!! Pa aparature si tudi lahko kupijo!!! Se delat zdaj nedolčžne in nepristojne je naravnost nesramno in npodlo. Šele notar omogoči prodajo!!! Torej bi moral on za to poskrbeti da do tega ne pride. Tehničnih sredstev je zadosti!
Prvo Bore
19. 10. 2007 08.26
Tukaj je kriva država, ki dovoljuje vpogled v vse dokumente.
toncek.bb
18. 10. 2007 23.49
Zanimivo, da pa kle ni nobenega komentarja. Zgleda je vsa pozornost usmerjena proti glasbi.... Vseeno zelo spretni (in do oskodovancev grdo nesramni) goljufi....