Črna kronika

Med požigalci mladoletnik

Maribor, 13. 09. 2007 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskovalni sodnik je zaslišal tri Mariborčane, ovadene zaradi podtikanja požarov. Stari naj bi bili od 17 do 20 let.

Požar na Ljudskem vrtu
Požar na Ljudskem vrtu FOTO: Kanal A

Člane mariborskega prostovoljnega gasilskega društva sumijo, da so med drugim podtaknili tudi požar na stadionu Ljudski vrt v začetku letošnjega septembra, in pa požar trgovine Maxina na Šentiljski cesti v Mariboru.

Po besedah tiskovnega predstavnika Policijske uprave Maribor Franca Virtiča zaradi obsežnosti preiskave še vedno poteka intenzivno zbiranje obvestil, podrobneje pa bodo o prijetju spregovorili na novinarski konferenci prihodnji ponedeljek. Drugih podatkov naj do takrat ne bi dajali.

Nihče jih ni sumil


Kot piše časnik Večer, naj bi policisti enega od trojice - šlo naj bi za Martina Plavca, Viktorja Babiča in še ne polnoletnega Tadeja V. - v noči na minuli ponedeljek prijeli pri ponovnem podtikanju požara. Med zbiranjem obvestil naj bi mladenič policistom povedal še za druge požare, ki jih je podtaknil, in da tega ni počel sam. V požarih, ki naj bi jih podtaknila prijeta trojica, je po prvih ocenah nastalo za več sto tisoč evrov škode. Da so prijeti mladeniči njihovi člani, so potrdili tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Maribor.

Po besedah predsednika društva Milana Eržena nihče od kolegov ni nikoli posumil, da bi mladeniči lahko bili požigalci. Veljali so namreč za požrtvovalne gasilce, ki so vselej pripravljeni pomagati drugim.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hinko.murovec@siol.net
13. 09. 2007 16.47
Zdolgočasena mularija, ki namesto pameti uporablja vse možne oblike sprostitve energije. Žal je takih norcev in brezveznežev, ki na vse mogoče načine ogrožajo poštene ljudi vedno več. In kaj bo z njimi, kak psihiater bo na koncu ugotovil pomankanje ljubezni in pozornosti in mačoti bodo namesto 20 let prisilnega dela in vsaj delne povrnitve škode, dobili nekaj vzgojnih pridig in pogojno. To je Slovenija.LP
grega83@mail386.com
13. 09. 2007 14.50
in na koncu se je izkazalo, da niso požigali navijači(bolane obsodbe nekaterih bolnikov), niti ne gradbinci, temveč so to požigali gasilci, kot je zadnje čase v navadi. Požigal, da bi sam gasil. hahaha