Črna kronika

Incident na avtobusu: 24-letnik nadlegoval potnike in poškodoval otroka

Ljubljana, 05. 06. 2024 13.51 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na mestnem avtobusu LPP 6B naj bi se v petek zgodil incident, v katerem naj bi moški napadel dve učenki. Policija je potrdila, da je bila obveščena o dogodku. 24-letnik, državljan Maroka, je na avtobusu ogovarjal potnike in v dogodku z neznanim predmetom poškodoval tudi otroka, ki se je nahajal na avtobusu. Preiskava še poteka, o ugotovitvah bodo naknadno poročali, so sporočili.

Kot so pojasnili na Policiji, se je izkazalo, da je 24-letni moški prejšnji teden nagovarjal potnike na avtobusu, kasneje pa je z neznanim predmetom poškodoval tudi otroka, ki se je nahajal na avtobusu. Storilec je državljan Maroka, so pojasnili policisti.  Ni pridržan, nahaja se v centru za tujce, kjer mu je urad za migracije omejil gibanje, so še povedali.

Na LPP so sicer zanikali, da bi se dogodek zgodil na avtobusu. Na avtobusu je bila množica učencev, ki pa so bili na sredini avtobusa. Na avtobusu je bil še moški, ki se je nahajal na zadnjem delu avtobusa, po navedbah LPP pa med njimi ni prišlo do stika, so pa, kot pojasnjujejo  na LPP,  potniki izstopili na isti postaji.  Policija okoliščine še intenzivno preverja, posnetke so tudi zavarovali in bodo po pregledu lahko sporočili več, so pojasnili na PU Ljubljana. 

Avtobus LPP
Avtobus LPP FOTO: Shutterstock