Črna kronika

FOTO in VIDEO: So pobegnili, ker so jim grozili?

Celje, 25. 04. 2012 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.D./D.L./U.Z.
Komentarji
0

Policija še vedno išče tri dijake prvega letnika velenjske srednje šole. Doma so dejali, da gredo na ekskurzijo v Celovec, a šola ni organizirala nobene ekskurzije. Po nekaterih informacijah naj bi šli na koncert v Rovinj, spet drugi pa pravijo, da so fantje zbežali, ker jim je nekdo grozil.

16-letni Matic Kašnik iz Mislinje, 15-letni Žan Britovšek Kamnik prav tako iz Mislinje in 17-letni Nace Camlek iz Slovenj Gradca, ki so od doma odšli v ponedeljek zjutraj, še vedno veljajo za pogrešane.

Iskanje se nadaljuje tudi danes. Kot so za 24ur.com sporočili s PU Celje, policisti preverjajo vse podatke o tem, kje bi lahko bili. Opravljajo razgovore s sošolci, prijatelji, sorodniki, profesorji, skratka z vsemi, ki bi jim lahko dali koristne informacije. Tiste, ki so fante opazili ali pa imajo kakšno informacijo o njihovem izginotju, prosijo, naj jih o tem obvestijo.

Nace Camlek, Žan Britovšek in Matic Kašnik
Nace Camlek, Žan Britovšek in Matic Kašnik FOTO: PU Celje

Kot je za 24UR OB ENIH povedala tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, so fantje doma dejali, da gredo v ponedeljek na šolsko ekskurzijo v Celovec, vendar pa šola v resnici takšne ekskurzije ni organizirala.

Iskanje fantov ni omejeno le na Slovenijo. Kot je razložila Trbulinova, so včeraj razpisali iskanje za območje naše države, a se to iskanje vnese tudi v schengenski informacijski sistem. To je podatkovna baza, ki pokriva Evropo, in tako imajo do nje dostop varnostni organi članic EU. "Prav tako pa so podatki preko druge baze dostopni državam, ki niso članice schengenskega območja," je dejala Trbulinova.

Po podatkih policije se fantje dobro poznajo. Dva sta doma iz območja Mislinje, eden iz Slovenj Gradca. Vsi trije so dijaki 1. letnika Šolskega centra Velenje, niso pa sošolci.

So na koncertu ali na begu?

Policisti so včeraj zaznali klic z mobilnega telefona enega od fantov, ki je za trenutek vklopil svoj mobilni telefon. Signal je prihajal iz Primorske. Med dijaki Šolskega centra Velenje se govori, da so fantje odšli na neki koncert v Rovinj. Po nekaterih informacijah naj bi bili vsi pogrešani pobriti in naj sploh ne bi bili videti tako kot na fotografijah.

Druga teorija pa pravi, da je bil Matic tarča groženj na družbenem omrežju Facebook. Razlog naj bi bilo 70 evrov, ki naj bi jih nekomu dolgoval.

Kot je za oddajo SVET povedala Lidija Kašnik, Matičeva mama, si vse tri družine želijo le, da bi se fantje vrnili živi in zdravi. "Da bi vsaj poklicali, da bi mi vedeli, kje so!" je dejala v solzah.

Spodaj si lahko ogledate fotografije pogrešanih najstnikov in preberete njihove opise.

Opis pogrešanih

Informacije o pogrešanih fantih lahko sporočite na telefonsko številko 02 872 54 00, na telefonsko številko 113 ali pa na anonimno številko policije 080 12 00.

Matic Kašnik je visok okoli 180 centimetrov, svetlo rjavih kratkih las. Ob odhodu od doma je bil oblečen v spodnji del bele trenirke, modro majico s kratkimi rokavi, siv pulover in črno jakno. Obut je bil v športne copate znamke Adidas. S seboj ima  nahrbtnik črne barve z napisom Nike.

Nace Camlek je visok okoli 176 centimetrov, vitke postave in svetlih kratkih las. Ob odhodu od doma je nosil črno-oranžne športne copate znamke Nike in črno šolsko torbo znamke Nike. Podatkov o oblačilih, ki jih je imel oblečena ob odhodu od doma, policija nima.

Žan Britovšek Kamnik je visok okoli 180 centimetrov, močnejše postave in kratkih svetlih las. Podatkov o oblačilih, v katera je bil oblečen ob odhodu od doma, policija nima. S seboj ima nahrbtnik črne barve.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja