Črna kronika

Dvojni umor: Motiv še ni znan

Ormož, 19. 12. 2009 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

46-letni moški je umoril dve ženski, po neuradnih podatkih ženo in taščo. Policija ga je pridržala, kriminalisti pa še vedno preiskujejo prizorišče zločina. Na območju Maribora so letos umorili kar pet ljudi.

Dvojni umor na Vinskem vrhu-2
Dvojni umor na Vinskem vrhu-2 FOTO: Jani Dolinšek

Kot smo že poročali, se je v petek okoli 18. ure na Vinskem Vrhu pri Ormožu zgodil dvojni umor. Policija, ki je bila včeraj z informacijami skopa, je danes potrdila, da je storilec 46-letni moški, žrtvi pa sta ženski, stari 41 in 76 let. Po neuradnih podatkih naj bi bili njegova žena in tašča.

Moški ju je ubil s strelnim orožjem in drugimi predmeti, je v sporočilu za javnost zapisal predstavnik policijske uprave Maribor Bartolo Lampret. Dodal je, da so ga kmalu po dejanju prijeli v bližini prizorišča in ga pridržali. Čaka ga zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom. Policisti medtem nadaljujejo z ogledom kraja kaznivega dejanja in proučujejo motiv ter okoliščine dejanja.

Mariborski konec so sicer letos poleg omenjenih pretresli še trije umori. Maja je neznanec v Mariboru zabodel žensko, ki se je pogovarjala s svojimi prijatelji. Umrla je na kraju dogodka. Julija je 27-letnik v Košaškem Dolu po družinskem sporu umoril dedka in zabodel mater, novembra pa je sredi belega dne moški ustrelil 31-letno natakarico iz Ukrajine.
 

SORODNI ČLANKI