Črna kronika

FOTO: 21-letnika pretepel, ker mu je dolgoval denar?

Kidričevo, 12. 09. 2010 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
U.Z./M.K./N.D.
Komentarji
17

Povod za prepir, v katerem je moški v Kidričevem pri Ptuju do smrti pretepel 21-letnika, naj bi bil denar. V stanovanju, kjer se je dogodek zgodil, naj bi se že več mesecev zbirali narkomani.

Kot so sporočili s PU Maribor, je okoli 4. ure zjutraj v stanovanju na Kidričevem prišlo do prepira in pretepa. 28-letni moški iz okolice Gorišnice naj bi pretepel 21-letnega moškega iz Kidričevega, ki je zaradi poškodb umrl. 28-letnik je nato sam poklical policijo. "V stanovanju so bile v času dogodka oziroma kaznivega dejanja štiri osebe, štirje moški. Seveda je treba zbrati vsa obvestila, kako je prišlo do dejanja," je za 24UR dejal predstavnik PU Maribor Bartolo Lampret.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja so policisti pridržali 28-letnika.

Zbirališče narkomanov?

Neuradno naj bi se v omenjenem stanovanju že več mesecev zbirali narkomani, za kar naj bi policija tudi vedela. Stanovanje naj bi bilo že dlje časa tudi brez elektrike. Umorjeni naj bi enemu od svojih pajdašev dolgoval denar, zaradi česar naj bi tudi prišlo do pretepa.

Uboj se je zgodil na Kajuhovi ulici.
Uboj se je zgodil na Kajuhovi ulici. FOTO: Mia Media

Uboj na mah omenja 128. člen Kazenskega zakonika, ki pravi, da se osebo, ki koga ubije na mah, ker ga je ta brez njegove krivde z napadom ali hudimi žalitvami močno razdražil, kaznuje z zaporom od enega do desetih let.