Črna kronika

Čelno trčenje motornega kolesa in avtomobila, umrl 35-letni motorist

Kobarid, 13. 07. 2024 08.37 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.V.
Komentarji
0

V petek popoldan se je pri Kobaridu zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. V nesreči je umrl 35-letni voznik motornega kolesa, državljan Ukrajine, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Kot so policisti PPP Nova Gorica z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, je 35-letni motorist vozil po glavni cesti iz Kobarida proti Tolminu. Ko se je pripeljal v blagi levi ovinek, je začel prehitevati kolono vozil, ki je vozila pred njim, čeprav smerno vozišče za vožnjo v nasprotni smeri ni bilo povsem prosto.

Med vozili je nato prišlo do čelnega trčenja, ko je voznik motornega kolesa trčil v prednji levi del osebnega avtomobila, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica avtomobila. Po silovitem trčenju je osebno vozilo obrnilo v levo in obstalo na desnem smernem vozišču, motorist pa je po trčenju obležal nekaj metrov stran od avtomobila. Motorno kolo je namreč odbilo v desno na travnik pod cesto.

Nesreča z motorjem (slika je simbolična).
Nesreča z motorjem (slika je simbolična). FOTO: Shutterstock

35-letni voznik je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče, 44-letna voznica in mladoletna sopotnica pa sta bili lažje poškodovani. Po nudeni oskrbi na kraju nesreče sta bili odpeljani na preventivni pregled v ZD Tolmin, kjer so jima nudili zdravniško pomoč.

Poleg policistov PP Tolmin in PPP Nova Gorica so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, reševalci NMP ZD Tolmin in delavci cestnega podjetja. Na kraju prometne nesreče je bil tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je ogled tragične nesreče prepustil policiji, o nesreči pa je bila obveščena tudi okrožna državna tožilka v Novi Gorici. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.