Črna kronika

Bežal pred policisti, nato ustavil na klancu, vozilo pa vzvratno trčilo v policijsko

Novo mesto, 16. 10. 2024 11.53 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novomeški policisti so v torek popoldan ustavljali voznika osebnega vozila italijanskih registrskih oznak, ki pa znakov policistov ni upošteval. Z veliko hitrostjo in nevarnim prehitevanjem je nadaljeval z vožnjo proti Metliki in Drašičem, kjer je vozilo ustavil in peš pobegnil. Vendar pa pred tem vozila ni zavaroval z ročno zavoro, zaradi česar se je začelo to premikati po klancu navzdol in trčilo v službeno vozilo Policije. Policisti so ugotovili, da je državljan Gruzije v vozilu tihotapil šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti v torek nekaj po 16. uri med opravljanjem nalog med Podzemljem in Krasincem ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke DR 7.0 italijanskih registrskih oznak.

Voznik znakov policistov ni upošteval, z veliko hitrostjo in nevarnim prehitevanjem drugih vozil pa je nadaljeval z vožnjo proti Metliki in Drašičem, kjer je vozilo ustavil in pobegnil peš. A ker voznik avtomobila ni zavaroval z ročno zavoro, se je začelo premikati vzvratno po klancu navzdol in trčilo v službeno vozilo Policije.

Policisti so pobeglega voznika prijeli. Ugotovili so, da gre za 33-letnega državljana Gruzije, ki je v avtomobilu tihotapil šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Sicer pa so dve uri kasneje v Gradacu pregledali tudi voznika osebnega avtomobila Volkswagen Taigo slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil 32-letni državljan Gruzije. V vozilu so odkrili sedem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Obema državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozili. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.