Črna kronika

Aretirali šefa Cosa Nostre

Palermo, 05. 11. 2007 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sicilijanskem mestu Carini je policija davi aretirala mafijskega šefa Salvatoreja Lo Piccola, ki so ga iskali več kot 20 let.

Aretacija Salvatoreja Lo Piccola je velik uspeh za italijansko policijo.
Aretacija Salvatoreja Lo Piccola je velik uspeh za italijansko policijo. FOTO: Reuters

Italijanska policija je aretirala mafijskega botra Salvatoreja Lo Piccola, ki ga je iskala vse od leta 1983. Šef Cosa Nostre je na vrhu sicilijanske mafije nasledil botra Bernanda Provenzana, ki so ga prijeli leta 2006.

Do aretacije je prišlo v sicilijanskem mestu Carini, potem ko je policija vdrla v hišo, kjer je potekal sestanek mafijskega vrha. Ob Lo Piccolu so prijeli še tri iskane mafijce, in sicer botrovega sina Sandra Lo Piccola ter Andrea Adama in Gasparea Pulizzija.

Prijetje mafijskega botra, zoper katerega je bilo izdanih kar osem nalogov za aretacijo, je velik uspeh za italijansko policijo. „Potem ko smo ujeli Provenzana, smo si zadali naslednjo nalogo in to je bila aretacija Lo Piccola, kar nam je zdaj tudi uspelo,“ je dejal načelnik policije v Palermu Giuseppe Caruso. Povedal je tudi, da so vrh Cosa Nostre pred aretacijo že dalj časa opazovali in se nanjo tudi intenzivno pripravljali. „Zato v akciji policistov tudi nihče ni bil ranjen, čeprav so kolegi ob aretaciji morali uporabiti strelno orožje,“ je še dodal Caruso.

Poleg mafijskega botra je policija aretirala tudi njegovega sina Sandra in še dva iskana člana mafije.
Poleg mafijskega botra je policija aretirala tudi njegovega sina Sandra in še dva iskana člana mafije. FOTO: Reuters

Lokalni mediji poročajo tudi o zelo čustvenem izbruhu Salvatorijevega sina, ki je ob prijetju dejal: „Oče, rad te imam.“

Po aretaciji Provenzana 11. aprila 2006 velja Lo Piccolo za novega šefa Cosa Nostre. Zaradi svojega položaja znotraj kriminalne organizacije je dobil nadimek 'Il Barone' (Baron).

Salvatore Lo Piccolo je mafijsko kariero začel kot varnostnik in osebni šofer mafijskega botra iz San Lozenza, Rosaria Riccobona, katerega so v osemdesetih letih ustrelili v vojni mafijskih družin za prevlado. Zdaj 65-letni boter se je kasneje pridružil šefom Corleonovih, najprej Totu Riini, nato pa Provenzanu. Vsi trije so zdaj v italijanskih zaporih.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soul@hitri.com
06. 11. 2007 00.30
zakaj kej podobnega ne naredijo tudi pri nas .... al si mogoce samo ne upajo?
toncek.bb
06. 11. 2007 00.18
La Cosa Nostra....mmhmm....to pa je morala bit velka akcija...pa prasanje ce res ni bil nihce (ne s strani polcije) ranjen ali celo mrtev....zanimivo res...sam useen krog gre naprej...;)
Nauders
05. 11. 2007 18.23
lahk posnamemo Godfather 4 brez skrbi, ga bo že ker nasledil
Eleanor
05. 11. 2007 18.18
haha kako una policistka pozira zravn, prov cela ponosna...