Črna kronika

Aretirali osumljence za umor

San Luca, 18. 12. 2007 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so aretirali osumljence za umor šestih oseb avgusta v Nemčiji. Glavni osumljenec je ušel in je še vedno na begu.

Italijanski karabinjeri so z nemškimi kolegi aretirali štiri osumljence
Italijanski karabinjeri so z nemškimi kolegi aretirali štiri osumljence FOTO: Reuters

Italijanska policija in karabinjeri so v sodelovanju z nemškimi kolegi na jugu Italije izvedli obširno racijo, v kateri so iskali mafijske obtožence, ki naj bi 15. avgusta organizirali in izvedli pokol v Duisburgu v Nemčiji pred eno izmed italijanskih restavracij. V pokolu je umrlo šest oseb.

S skupnimi močmi so italijanski in nemški policisti prijeli štiri osebe iz mafijskega klana Nirta-Strangio, ki so obtoženi pokola v Duisburgu, glavni osumljenec 28-letni Giovanni Strangio, za katerim je razpisana tudi mednarodna tiralica, pa je današnji raciji uspel ubežati, piše spletni portal Dnevnik.hr. Istočasno so policisti racijo izvedli tudi v Nemčiji. Prijetim članom mafijskega klana Domenicu Nirtu (24), Antoniu Richichi (21), Domenicu Pizzatu (40) in Lucu Liotinu (35) grozi več obtožb, od povezovanja z mafijo do naročanja in izvedbe umorov. Prijeti osumljenci so obtoženi, da so pri umoru pomagali Giovanniju Strangiu, ki naj bi bil glavni morilec.

Četverico obtoženih je na območju mesta San Luca na jugu Italije prijela mešana italijansko-nemška policijska naveza za boj proti organiziranem kriminalu, ki so jo ustanovili pred šestimi dnevi v Berlinu. Spori med mafijskima družinama Luca Nirta-Strangia in Pelle-Vottari so se začeli na pustni torek leta 1991. Razlogi za spor naj bi bili zelo banalni, obmetavanje z jajci med mlajšimi pripadniki klanov, ki pa so se sprevrgli v boj za mafijsko prevlado. Februarja 1991 sta bili v boju ubiti dve osebi, dve sta bili ranjeni, leta 2006, prav na božič, pa so ubili Mario Strangio. Boj za prevlado se je nadaljeval s pokolom v Duisburgu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
18. 12. 2007 21.28