Črna kronika

Afganistanec porinil slovenskega policista, ta padel in si zlomil rebro

Koper, 04. 09. 2023 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na vlaku, ki je bil na poti iz Reke v Ljubljano, se je minuli konec tedna zgodil incident, v katerem je bil poškodovan 42-letni slovenski policist. Ta je skupaj s hrvaškima policistkama obravnaval tri afganistanske državljane. Eden od njih je policista porinil, slednji pa je nato padel na železniški tir in si zlomil rebro.

Policist je v soboto zvečer v mešani patrulji skupaj s hrvaškima policistkama opravljal kontrolo mednarodnega vlaka Reka–Ljubljana na železniški postaji Šapjane na Hrvaškem. V postopku ugotavljanja identitete treh državljanov Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, so policisti osebe pospremili z vlaka proti službenemu vozilu. 

V tistem trenutku je eden od Afganistancev porinil policista, ta pa je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir. Utrpel je zlom rebra, prejel pa je tudi udarec v koleno. Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč. 

Železniški tiri
Železniški tiri FOTO: Bobo

Tujci so po dogodku zbežali, v nedeljo pa so jih izsledili policisti v Ilirski Bistrici. Gre za moške, stare 21, 18 in 19 let. V postopku sodelujejo tudi kriminalisti PU Koper. 

Afganistance je slovenska Policija danes predala hrvaškim organom, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja na škodo slovenskega policista, so še sporočili s PU Koper.