Črna kronika

64-letnik s kombijem proti Italiji prevažal šest mladoletnih Egipčanov

Vipava, 10. 10. 2024 13.14 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti so ob hitri cesti H4 Razdrto - Vrtojba ustavili in kontrolirali 64-letnega Slovenca, ki je v kombiju proti Italiji prevažal šest državljanov Egipta, vsi so mladoletniki. Vseh šest so odpeljali v azilni dom, zoper voznika pa so policisti podali kazensko ovadbo.

Kombi
Kombi FOTO: Shutterstock

V torek v zgodnjih večernih urah so policisti Specializirane enote za nadzor državne meje GPU na počivališču Mlake pri Vipavi, ob hitri cesti H4 Razdrto - Vrtojba obravnavali primer nezakonitih migracij, kjer so policisti ustavili in kontrolirali 64-letnega voznika kombija, državljana Slovenije, ki je prevažal šest mladoletnih državljanov Egipta. 

Policisti so ugotovili, da je moški tuje državljane vozil v smeri Italije. Potrdili so, da so vsi navedeni tuji državljani pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite (azil). Po končanem postopku so bili odpeljani v azilni dom. 

O zadevi je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici).  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica bodo skladno z usmeritvami pristojnega Državnega tožilstva v Novi Gorici zoper 64-letnega voznika podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meja ali ozemlja države.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferjalec
10. 10. 2024 14.14
IME, ni vsak državljan Slovenije Slovenec!
Sulica 81
10. 10. 2024 14.01
+1
samo nazaj terat kaj bomo dajali davkoplacevalski denar ..
sinister
10. 10. 2024 13.37
+3
Kakšen azilni dom? V Egiptu je mir, poslati nazaj ob prvi priliki. Če pa živijo na pragu revščine pa žal, tudi veliko slovencev živi tako!