Črna kronika

49-letnici v hišni preiskavi zasegli heroin in metamfetamin

Nova Gorica, 17. 10. 2024 16.50 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S Policijske uprave v Novi Gorici so sporočili, da so v začetku meseca državljanki Italije zasegli manjšo količino heroina. Policisti so odkrili, da je drogo kupila od 49-letne Slovenke, pri kateri so kasneje opravili hišno preiskavo in tudi njej zasegli prepovedano drogo in zoper njo podali dve kazenski ovadbi.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Nova Gorica so v začetku meseca v Novi Gorici 37-letni državljanki Italije zaradi suma prometa s prepovedanimi drogami zasegli manjšo količino snovi, za katero se je izkazalo, da gre za heroin. Policisti so ugotovili, da je prepovedano drogo nabavila pri 49-letni državljanki Slovenije, ki so jo izsledili in pri njej opravili hišno preiskavo. 

V ponedeljek so v hišni preiskavi pri 49-letnici, ki neprijavljeno prebiva na Goriškem, zasegli manjši količini snovi, za kateri  se sumi, da gre za prepovedani drogi heroin in metamfetamin. 

Zoper 49-letnico bodo policisti PPIU Nova Gorica podali kazenski ovadbi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Osumljenka pa je bila na Okrožnem sodišču v Novi Gorici v letošnjem letu že pravnomočno obsojena za istovrstno kaznivo dejanje. "Prepovedana droga metamfetamin ima značilno obliko belih kristalastih delcev. Navedena droga povzroča hudo odvisnost in pušča hude posledice na zdravju uživalcev, značilno pa je tudi, da uporaba povzroča nespečnost ter nepredvidljivo in tudi agresivno obnašanje ali reakcije," so še zapisali pri Policiji. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kr en 123
17. 10. 2024 17.44
+5
Če je to vse kar je imela, je navadna narkomanka, ne pa diler...
P1800
17. 10. 2024 17.21
-1
Eh važno, da je s tisto v kontejnerjih vse ok, če ne bo spet kriza med odločevalci, kar za nas rajo ni ok