Črna kronika

20-letnica ostaja v bolnišnici, s starši naj bi že spregovorila

Maribor, 08. 09. 2022 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskovalni sodnik je zoper 22-letnika, ki je osumljen poskusa umora 20-letnice v mariborskem mestnem parku, odredil pripor. Hudo poškodovano dekle medtem še vedno zdravijo v bolnišnici, njeno zdravstveno stanje ostaja resno. Kljub temu naj bi s svojci že spregovorila, zaveda se tudi, kaj se je zgodilo.

Kot poroča Večer, je zdravstveno stanje 20-letnice zaradi hude poškodbe glave še vedno resno, je pa včeraj uspela govoriti s svojimi svojci. Po besedah njenega očeta, ki je spregovoril za časnik, dekle normalno komunicira in se zaveda, kaj se je zgodilo. 

Kriminalisti so z doslej zbranimi informacijami ugotovili, da sta se osumljenec in žrtev poznala, a nista bila par. V preteklosti je imel že več izpadov. Kot je v ponedeljek povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič, naj bi osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja oz. neuslišane ljubezni. Policisti sicer še vedno preiskujejo, ali sta se za srečanje v parku dogovorila ali jo je osumljenec pričakal v zasedi. 

Poskus umora se je zgodil v noči na nedeljo nekaj po 1. uri. 20-letnica je bila na obisku pri prijatelju, od tam pa se je odpravila k očetu, ki živi tik ob mestnem parku. Osumljenec se je proti parku odpravil peš, del poti pa je prevozil s kolesom, ki si ga je izposodil v mreži za brezplačno souporabo koles, poroča Večer. 

Preiskava kraja zločina.
Preiskava kraja zločina. FOTO: 24UR

Med izživljanjem nad njo je uporabljal rokavice, s sekiro pa je dekletu odrezal palec leve roke. Zakaj jo je pohabil na ta način, ni jasno, svojci pa so za časnik dejali, da je storilec verjetno vedel, da je levičarka, da študira slovenistiko in da si želi postati pisateljica. Odsekani palec so ji zdravniki v bolnišnici prišili, vendar se naj ne bi celil najbolje.

Kot še poroča Večer, je 22-letnik policistom priznal, da je morilsko orožje in žrtvine osebne predmete odvrgel v bližnji grm. Hudo poškodovano dekle sta našla policista in jo ohranila pri zavesti do prihoda reševalcev. Osumljenca so prijeli, ko se je po dejanju vrnil na kraj zločina.