SP Nemčija 2006

Favorit med sodniki je…

Berlin, 27. 06. 2006 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na letošnjem SP v Nemčiji so sodniki tarča ostrih kritik. Med favoriti za sojenje finala pa se je znašel Slovak Michel.

Luboš Michel je na tekmi Brazilija - Gana spregledal prepovedan položaj Adriana in tako Braziliji podaril drugi gol
Luboš Michel je na tekmi Brazilija - Gana spregledal prepovedan položaj Adriana in tako Braziliji podaril drugi gol FOTO: Reuters

Sodniški komite svetovnega prvenstva se bo sestal v sredo in odločil, kateri sodniki bodo ostali na svetovnem prvenstvu. S tem bo v veliki meri odgovoril na vprašanje, kdo po sodil finale, in kateri sodniki so si zaprli vrata SP. Za razliko od prejšnjega mundiala, kjer je Italijan Pierluigi Collina suvereno opravljal svoje delo in bil edini kandidat za finale, v Nemčiji ni sodnika številka ena.

Dva od najbolj markantnih, Anglež Graham Poll in Nemec Markus Merk, sta si privoščila takšna spodrsljaja, da praktično nista več v konkurenci. Prvi je pozabil izključiti hrvaškega igralca Josipa Šimunića navkljub dvema rumenima kartonoma, na drugega pa se je vsul plaz kritik po tekmi ZDA - Gana.

Ruski sodnik Valentin Ivanov "jih je slišal" celo od predsednika FIFA Seppa Blatterja za svetovni rekord v rumenih kartonih na tekmi Portugalska - Nizozemska, Argentinec Horacio Elizondo je že sodil uvodno tekmo prvenstva in pri FIFA ni v navadi, da isti sodnik sodi tudi finale, Brazilec Carlos Simon pa je seveda vezan na (ne)uspeh brazilske reprezentance.

Tako ima za zdaj največ možnosti Slovak Luboš Michel, ki je korektno sodil dve tekmi, izkušnje na velikih tekmovanjih pa si je nabral že na prejšnjem prvenstvu, kjer je sodil tri tekme, in na evropskem prvenstvu 2004, kjer je petkrat dobil priložnost.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.