Euro 2024 / ARHIV ČLANKOV
14.29 20. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Uradno: najlepši gol preteklega evropskega prvenstva je ...

Preteklo evropsko nogometno prvenstvo je prineslo kar nekaj lepih trenutkov. Prvak je znan, to je Španija, prav tako je znana najboljša enajsterica prvenstva, najboljši mladi igralec in vratar. Ve se tudi, kdo je bil igralec letošnjega, že sedemnajstega, Eura. Zdaj pa je znano tudi, kdo je zadel tudi (uradno) najlepši zadetek tega prvenstva. To je uspelo Turku Mertu Müldürju proti Gruziji.
16.52 16. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Španska dominanca v idealni enajsterici Eura

Evropska nogometna zveza Uefa je sporočila najboljšo postavo v nedeljo končanega evropskega prvenstva v Nemčiji. Pričakovano je med enajsterico največ članov španske reprezentance, ki je tudi osvojila naslov prvaka, po tem, ko je v finalu v Berlinu z 2:1 ugnala Anglijo.
06.07 16. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Čeferin: Princ William se mi je smilil, ker je celotno tekmo trpel

Rekordni Euro pod vodstvom Slovenca Aleksandra Čeferina. Največji uspeh slovenske nogometne reprezentance v zgodovini, uvrstitev v osmino finala, kjer je Jan Oblak v solze spravil za mnoge enega največjih zvezdnikov nogometa vseh časov Cristiana Ronalda, rekorden obisk slovenskih navijačev, ki so bodrili naše fante. Tudi na nedeljskem finalu so imeli navijači marsikaj videti, ne samo na zelenici, ampak tudi na častni tribuni, kjer sta si finale v družbi Aleksandra Čeferina ogledala tudi britanski prestolonaslednik princ William s sinom Georgeem, pa španski kralj Filipe, manjkal ni niti nemški kancler Olaf Scholz, pa madžarski predsednik vlade Viktor Orban, španski premier Pedro Sanchez, do številnih nogometnih legend, zvezdnikov in najuspešnejših poslovnežev. Kako Euro 2024 po prespani finalni noči ocenjuje prvi mož Uefe?
09.33 15. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

De la Fuente presrečen zaradi lovorike, bo kmalu postal selektor ZDA?

Španska nogometna izbrana vrsta je navdušila s predstavami na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Posledica tega pa nov naslov evropskega prvaka, prvi po letu 2012, ki ga je furija osvojila na prvenstvu stare celine na Poljskem in v Ukrajini. Za dopadljivo, kombinatorno, poletno in učinkovito igro gre nedvomno največ zaslug pripisati izjemnemu selektorju Luisu de la Fuenteju, ki ni skrival ponosa nad reprezentanco, ki je še četrtič v svoji zgodovini pokorila nogometno Evropo.
09.26 15. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Španci slavili dolgo v noč: 'Ne vemo še, kje bomo spali'

Odlična igra španske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu je po dolgem času znova združila Španijo in sprožila evforijo. Na tisoče navijačev se je zbralo pred velikimi zasloni, ki so jih postavili po vsej državi, in strastno navijalo do zadnjega sodniškega piska. Osvojitev evropskega prvenstva so proslavljali dolgo v noč, a zabave še ni konec. Evropski prvaki so danes nekaj po 15. uri pristali v domovini, kjer so zanje pripravili sprejem.
08.34 15. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Angleži brez milosti: 'Mislim, da bo to Southgatova zadnja tekma'

Gareth Southgate je vodenje angleške nogometne reprezentance prevzel leta 2016 in jo v zadnjih osmih letih popeljal v dva finala na evropskih prvenstvih in polfinale svetovnega prvenstva. Pod njegovim vodstvom je ta reprezentanca dosegla več kot v predhodnih 50 letih, polnih neuspehov, a poraz proti Španiji in slabe predstave ne tem prvenstvu so kritike na njegov račun le okrepile.
23.41 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Rodri izbran za najboljšega igralca evropskega prvenstva

Španski vezist Rodri je bil izbran za najboljšega igralca evropskega prvenstva, na katerem je slavila Španija po zmagi z 2:1 v finalu z Anglijo. Nagrado na zaključni podelitvi medalj mu je izročil predsednik Evropske nogometne zveze, Slovenec Aleksander Čeferin.
23.39 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Poklapani Kane iskal prave besede: To bo bolelo še dolgo

Prekletstvo angleške nogometne reprezentance se nadaljuje. Država, ki se ima za izumiteljico najlepšega športa na svetu, že 58 let čaka na novo lovoriko. In čakala bo še vsaj dve leti, potem ko so trije levi drugič zapored izgubili v finalu evropskega prvenstva. Kapetan Harry Kane, ki pri 30 letih še čaka na prvo lovoriko v karieri, med španskim proslavljanjem ni skrival razočaranja.
22.19 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Ključnega igralca Španije poškodoval soigralec

Španija in Anglija sta bili bitko za naslov evropskega prvaka. V prvem polčasu so bili bolj podjetni Španci, ki pa v drugem polčasu niso več mogli računati na ključnega člana prve enajsterice Rodrija, saj ga je v prvem polčasu poškodoval soigralec.
22.11 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Čeferin s princem Williamom, na tribunah številne nogometne legende

Na finalu Evropskega prvenstva v Berlinu se je trlo znanih osebnosti. Na tribuni poleg predsednika Uefe Aleksandra Čeferina je za Angleže pesti stiskal valižanski princ William s sinom. Že pred tekmo je fotografijo s stadiona objavila legenda Barcelone in Španije Andres Iniesta, ki mu družbo delata nekdanja soigralca Xavi Hernandez in David Villa. Prisoten je bil tudi evropski politični vrh. Od nemškega kanclerja Olafa Scholza, madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana in Keira Starmerja, predsednika vlade Združenega kraljestva.
14.35 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Čeferin: Euro je močnejši turnir kot svetovno prvenstvo

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je pred finalom evropskega prvenstva v Berlinu, kjer se bosta pomerili Anglija in Španija, v pogovoru z nekdanjim angleškim reprezentantom Riom Ferdinandom dejal, da imata ekipi povsem enake možnosti za naslov prvaka, ter ocenil, da je evropsko prvenstvo močnejši turnir kot svetovno prvenstvo.
13.46 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Pet potencialno ključnih dvobojev finala evropskega prvenstva

Nogometni reprezentanci Anglije in Španije bosta v Berlinu odigrali finale evropskega prvenstva. Vsekakor je pred nami napeta tekma, ki jo lahko odloči dobra poteza enega izmed akterjev obeh reprezentanc. Kateri pa so individualni dvoboji, ki bi utegnili odločiti potek finala?
11.08 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

De la Fuente: Smo zelo mirni in komaj čakamo finale

50 tekem je za nami, čaka nas pa le še najpomembnejša. Reprezentanca Španije se bo v finalu evropskega prvenstva udarila z Anglijo, selektor furije pa pred obračunom opozarja, da so finali običajno zelo izenačene tekme, na katerih zmaga ekipa, ki naredi manj napak.
09.38 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Southgate pred finalom: Sanje se lahko uresničijo

Čakanja je konec, napočil je dan za veliki finale evropskega prvenstva. Angleški selektor Gareth Southgate, ki je bil na turnirju v Nemčiji deležen številnih kritik, je na novinarski konferenci pred obračunom povedal, da bi bila zmaga proti Španiji odličen konec njihove evropske zgodbe.
06.01 14. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Obračun za v anale: Španija proti Angliji

V Berlinu narašča napetost pred finalom evropskega prvenstva v nogometu. Pomerili se bosta reprezentanci Španije in Anglije. Za Otočane bi to bil sploh prvi naslov evropskih prvakov, Furija pa bi z zmago v nedeljskem finalu prišla že do svojega četrtega. Španija bi s tem postala država z največ naslovi prvakov stare celine, a zgodovina medsebojnih obračunov govori v prid treh levov.
20.29 13. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Desetletja bolečine bo težko izbrisati, a Angleži verjamejo, da je prišel njihov čas

Globoka bolečina po šestih desetletjih postaja vse bolj nevzdržna. Tako nekako bi lahko opisali občutke Angležev na poti do letošnjega finala evropskega prvenstva v Berlinu. A angleški reprezentanti niso prvič tako blizu prvemu naslovu na velikih tekmovanjih po letu 1966, ko so prvič in zadnjič osvojili svetovno prvenstvo.
12.35 13. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Yamal: Mbappe si je po tekmi zaželel moj dres

Lamine Yamal je dan pred velikim finalom evropskega prvenstva, kjer se bo s španskimi soigralci pomeril proti angleški izbrani vrsti, dopolnil 17 let. Najlepše možno rojstnodnevno darilo bi bil vsekakor pokal evropskih prvakov, nadarjeni krilni napadalec pa je v intervjuju za špansko Marco spregovoril še o številnih drugih temah.
19.49 12. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Dragan Stojković ostaja selektor srbske nogometne reprezentance

Nogometna zveza Srbije je podaljšala sodelovanje s selektorjem članske reprezentance Draganom Stojkovićem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.
19.19 12. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Pred nedeljskim finalom: Retrospektiva najzanimivejših Euro finalov v zgodovini

Evropa se pripravlja na vrhunec letošnje nogometne sezone, saj bo to nedeljo že 16. finale evropskega prvenstva v nogometu. Tokrat se bosta za prestižni naslov prvaka pomerili reprezentanci Španije in Anglije. V zgodovini evropskih prvenstev sta največ naslovov osvojili reprezentanci Nemčije in Španije, vsaka tri. Največje presenečenje sta na evropskih prvenstvih pripravili reprezentanci Danske, ki je naslov osvojila leta 1992, in Grčije, ki je bila najboljša leta 2004.
14.13 12. 07. 2024
Euro 2024 Zadovoljna

Southgate naj bi ostal angleški selektor tudi v primeru poraza proti Španiji

Angleška nogometna reprezentanca se je kljub bledim predstavam uvrstila v finale evropskega prvenstva, kjer jih čaka obračun z vročimi Španci. Po poročanju angleških medijev bo Gareth Southgate tudi v primeru poraza ostal na selektorskem stolčku treh levov.