Nogomet / ARHIV ČLANKOV
22.47 03. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Šeškov gol premalo, Leipzig ob koncu izgubil zmago

Nogometaši Leipziga so v prvi tekmi 32. kroga nemške lige igrali 1:1 s Hoffenheimom. Edini gol za saško ekipo je v 36. minuti dosegel slovenski zvezdnik Benjamin Šeško.
17.14 03. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Mo Salah je najbolj sebičen igralec, kar sem jih videl

Nekdanji škotski nogometaš in legenda Liverpoola Graeme Souness ni skoparil s kritikami na račun Mohameda Salaha. Sprašuje se tudi o tem, koliko časa bo Egipčan še vztrajal na Anfieldu. Po tem, ko so bili Redsi še nedolgo nazaj v lovu za štirimi lovorikami v tej sezoni, so se njihove sanje kaj kmalu razblinile. Izpadli so v Ligi Evropa in tudi troboj za naslov angleškega prvaka se ni odvil v njihov prid. Slovo Jürgena Kloppa ob koncu sezone bo tako zares ena sama velika žalost.
17.06 03. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Komisija NZS za licenciranje zavrnila vlogo Rogaške

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za prvoligaške klube za sezono 2024/25. Na podlagi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev je zavrnila vlogo Rogaške, je krovna zveza sporočila na spletni strani.
14.59 03. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Foden v boju za najboljšega nogometaša Anglije ugnal Ricea in Rodrija

V letošnji sezoni eden izmed najnevarnejših posameznikov Manchester Cityja Phil Foden je bil po izboru Društva angleških nogometnih novinarjev (FWA) izbran za nogometaša leta v Angliji. Drugo mesto je pripadlo vezistu Arsenala Declanu Riceu, tretje pa soigralcu Fodna Rodriju.
11.07 03. 05. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

De Rossi v bran Karsdorpu: Odigral je dobro tekmo

Nogometaši Rome so na domačem igrišču z 0:2 izgubili prvo polfinalno tekmo Lige Evropa. Ugnal jih je Bayer iz Leverkusna, ki še naprej nadaljuje svoj neverjetni niz neporaženosti. Nemci so prvi zadetek dosegli po veliki napaki Ricka Karsdorpa, v bran pa mu je po tekmi stopil trener Daniele De Rossi, ki pred povratnim dvobojem še upa na napredovanje.
06.00 03. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Saj ni res, pa je: trener vratarjev podal za izenačenje v zadnji minuti

Šport piše čudne zgodbe in ena izmed takšnih se je zgodila v 34. krogu španske nogometne tretje lige. Tekmeca sta bila nekdanji španski prvak Deportivo La Coruna in nogometni malček CD Arenteiro. Pri slednjem je moral po spletu naključij v vratih zaigrati trener vratarjev Diego Rivas, ki se je v zadnji minuti izkazal s podajo pri izenačujočem zadetku.
00.05 03. 05. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Vse na enem mestu: vrhunci polfinal Lige Evropa in Konferenčne lige

Prve tekme polfinala Lige Evropa in Konferenčne lige niso razočarale. Če je Bayer Leverkusen z 0:2 prepričljivo premagal Romo, sta se preostala dva tekmeca polfinala Lige Evropa Marseille in Atalanta razšla brez zmagovalca (1:1). Drugače je bilo v polfinalih Konferenčne lige, kjer sta si prednost priigrala Olympiacos, ki je v gosteh z 2:4 premagal Aston Villo, ter Fiorentina, ki je doma s 3:2 ugnala Club Brugge. Vabljeni k ogledu vrhuncev!
23.43 02. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Olympiacos in Fiorentina do polfinalnih zmag

Angleške nogometne ekipe bodo letos očitno ostale brez finala evropskih tekmovanj. Njihov zadnji predstavnik Aston Villa je namreč na domačem igrišču izgubil proti Olympiacosu iz Pireja z 2:4. Tudi na drugi polfinalni tekmi je padlo veliko golov, Fiorentina je v Firencah s 3:2 ugnala Club Brugge.
22.44 02. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Chelsea dobil zaostalo ligaško tekmo proti Tottenhamu

Nogometaši Chelseaja in Tottenhama so na Stamford Bridgeu odigrali tekmo 26. kroga angleške Premier lige, ki bi morala biti prvotno na sporedu 23. februarja, a je bila zaradi udeležbe Bluesov v finalu ligaškega pokala prestavljena. Varovanci Mauricia Pochettina, ki se je drugič v tej sezoni pomeril proti nekdanjemu klubu, so po zadetkih Trevoha Chalobaha in Nicolasa Jacksona slavili z 2:0, s čimer so se malenkost približali mestom, ki prinašajo igranje v evropskih klubskih tekmovanjih.
19.41 02. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Lucas Hernandez zaradi poškodbe kolena na dolgotrajno okrevanje

Branilec Paris Saint-Germaina Lucas Hernandez si je na sredini tekmi lige prvakov z Dortmundom strgal sprednjo križno vez v levem kolenu, kar pomeni, da je vprašljiv njegov nastop v francoskem dresu na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je sporočil njegov klub. Francoski reprezentant bo opravil še slikanje z magnetno resonanco, nato pa ga v prihodnjih dneh čaka operacija, je dodal PSG.
18.36 02. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bayer dvakrat zadel na Olimpicu in naredil velik korak k finalu Lige Evropa

Bayer Leverkusen še naprej ostaja neporažen. Varovanci Xabija Alonsa so za novo zmago poskrbeli na prvi tekmi polfinala Lige Evropa, saj so na kultnem Olimpicu premagali Romo z 0:2. Po zadetkih Floriana Wirtza in Roberta Andricha se zdi, da so lekarnarji z eno nogo že na poti na letalo v Dublin, ki bo 22. maja gostil finale Lige Evropa.
11.15 02. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bavarsko klop zavrnil tudi Ragnick

Selektor avstrijske nogometne reprezentance Ralf Rangnick ni sprejel ponudbe Bayerna iz Münchna, da bi po koncu sezone prevzel trenersko palico bavarskega moštva. Najuspešnejšo nemško ekipo sta pred tem zavrnila že Xabi Alonso in Julian Nagelsmann.
06.00 02. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

De Rossi: Dejstvo, da so nepremagani, še ne pomeni, da so nepremagljivi

Po končanih polfinalnih obračunih v elitni Ligi prvakov je na vrsti prav tako dejanje tudi v Ligi Evropa. Obračun med Bayerjem in Romo si boste lahko od 20.45 naprej ogledali na Kanalu A in VOYO. Tekmeca sta se v tem delu tekmovanja srečala že lani, uspešnejši so bili Italijani, ki so v finalu nato izgubili proti Sevilli, sedemkratni zmagovalki tega tekmovanja. Drugi polfinalni par sta ekipi Marseilla in Atalante. Bodite z nami.
20.49 01. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Tomi Horvat junak Sturma v finalu avstrijskega pokala

Nogometaši Sturma iz Gradca so obranili naslov avstrijskih pokalnih prvakov. V 89. finalu avstrijskega nogometnega pokala so pred polnim Wörthersee stadionom v Celovcu z 2:1 premagali Rapid iz Dunaja in se tako razveselil že sedmega pokalnega naslova.
20.25 01. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ousmane Dembele, zvezda, ki je doma ponovno zasijala

Ousmane Dembele je francoski nogometaš, ki se je lanskega avgusta iz Barcelone preselil v Pariz. V Kataloniji so bili časi vse prej kot bleščeči, očitali so mu neodgovornost. Njegova zvezda je ponovno zasijala, ko se je vrnil v domovino. Poškodbe so postale preteklost, neresnost je zamenjala prizadevnost. Barci je zabil dva zadetka, tako na prvi, kot na drugi četrtfinalni tekmi Lige prvakov. Zdelo se je, da je pri tem zelo užival.
15.36 01. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Borussia po zaslugi zadetka Füllkruga premagala PSG

Po torkovem spektaklu na Allianz Areni, kjer sta tamkajšnji Bayern in madridski Real uprizorila pravo nogometno poslastico (2:2), je bil čas za še drugi polfinalni obračun elitne Lige prvakov med Borussio iz Dortmunda in PSG-jem. Nemci in Francozi so se merili že v skupinskem delu, kjer se je ena tekma končala z 2:0 v prid PSG-ja, druga pa brez zmagovalca (1:1), na prvi polfinalni tekmi na Westfalnu pa so si minimalno zmago priborili nogometaši Borussie.
13.58 01. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Tottenham v boj za Ligo prvakov brez Wernerja, Udogieja in Daviesa

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham bo zaradi poškodb preostanek sezone moral odigrati brez Tima Wernerja in Bena Daviesa, je potrdil trener Londončanov Ange Postecoglou. Spurse, ki bijejo bitko z Aston Villo za mesta, ki prinašajo Ligo prvakov, tako v nadaljevanju sezone čaka težka naloga.
11.38 01. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Courtois odpisan za evropsko prvenstvo

Belgijska nogometna reprezentanca na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji zaradi poškodbe kolena ne bo mogla računati na dolgoletnega prvega vratarja Thibauta Courtoisa, je sporočil belgijski selektor Domenico Tedesco.
21.45 30. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Atletico zaradi rasističnih žaljivk z delno zaprtimi tribunami

Nogometni klub Atletico Madrid, za katerega igra tudi slovenski vratar Jan Oblak, bo moral zaradi rasističnih žaljivk dve tekmi igrati pred delno zaprtimi tribunami, je sporočila španska nogometna zveza.
11.42 30. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Celjski stadion bo imel prenovljeno podobo

Celjski nogometaši so konec tedna predčasno osvojili naslov državnih prvakov za sezono 2023/24. Zdaj pa so v Celju začeli tudi dela za prekategorizacijo celjskega stadiona Z'dežele na višjo raven zahtev krovne zveze Uefe, so sporočili iz MO Celje.