Črna kronika / ARHIV ČLANKOV
10.06 13. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Iz cerkve ukradel kelih, nato poškodoval eno osebo in več vozil

V nedeljo zjutraj je neznanec iz cerkve v Mariboru ukradel kelih in odšel, slabe pol ure kasneje pa je osumljenec poškodoval še eno osebo, ki so jo morali odpeljati v bolnišnico. Moški je osumljen tudi, da je v središču mesta poškodoval več vozil.
16.20 12. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Izdajala sta se za telekomunikacijska delavca, iz hiše odnesla denar in nakit

Tatovi, kot kaže, ne počivajo. Minuli teden je eden od njih na območju Brezovice zamotil starejšega moškega in se z njim pogovarjal o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Njegov pajdaš je medtem iz hiše ukradel denar in nakit, starejšega gospoda pa sta tako ogoljufala za nekaj tisoč evrov. Moška sta se nato odpeljala s kombijem bele barve, Policija pa ju še ni izsledila.
17.55 11. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Pred derbijem več osebam prepovedali ogled tekme, poškodovana dva policista

Mariborski policisti so bili popoldne obveščeni o množični kršitvi javnega reda in miru v povezavi z varovanjem nogometne tekme med Mariborom in Olimpijo. Pri posredovanju sta bila poškodovana dva policista in policijsko vozilo.
09.32 11. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

44-letnega Nemca iščejo s helikopterjem, droni, psi in kajaki

44-letnega Nemca Wernerja Nilsa Bastiana še vedno iščejo na območju naselja Soča v občini Bovec. V petek so predvsem preiskovali strugo reke Soče in njene bregove. Iskalna akcija se nadaljuje tudi danes.
20.06 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Štiri vozila, motorno kolo in tudi bližnje stanovanje – povsem uničeni

To je bilanca požara, ki je sredi noči izbruhnil v Semedeli pri Kopru. Ena družina je morala zapustiti svoj dom in je nastanjena v hotelu. Gmotna škoda je zelo velika, najmanj 200 tisoč evrov, kot vse kaže, pa ni šlo za nesrečo oziroma samovžig, ampak je ogenj nekdo podtaknil. Policija storilca še ni prijela, zaenkrat še neznanemu storilcu zaradi povzročitve splošne nevarnosti grozi večletna zaporna kazen.
19.19 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Na območju vasi Soča iščejo pogrešanega 44-letnega Nemca

Na območju naselja Soča od jutranjih ur poteka intenzivna iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije, ki je v četrtek zvečer iz kampa odšel neznano kam. Visok je 180 centimetrov, suhe postave, ima krajše pristrižene lase, oblečen je bil v modro majico z dolgimi rokavi in sive kratke hlače, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.
17.16 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Razbijal po tujem avtu, napihal 2,3 promila, nato grozil policistom

V Novem mestu so policisti morali posredovati zaradi voznika osebnega avtomobila, ki je z objestno in nevarno vožnjo ogrožal drugega voznika, vozilo ustavil, nato pa tolkel po njem in grozil. Policisti so ga kasneje izsledili in ob preverjanju alkoholiziranosti ugotovili, da je imel 2,3 promila alkohola v krvi.
15.45 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Delovna nesreča: v ljubljanski operi del kulise padel na pevki

V SNG Opera in balet Ljubljana se je ob koncu operne predstave Madame Butterfly pred poklonom nastopajočih odpel del kulise in padel na operni pevki. Obe so odpeljali v bolnišnico, a naj bi bili po besedah tiskovne predstavnice SNG Opera in balet že v domači oskrbi.
11.01 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Med sečnjo v gozdu nanj padlo drevo: umrl 28-letnik

28-letnik je v družbi sodelavca opravljal sečnjo dreves v gozdu na območju Kočevja. Pri podiranju je nanj padlo drevo. Utrpel je tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.
09.34 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

52-letnik vozil močno pijan in brez vozniškega dovoljenja

Murskosoboški policisti so ustavili 52-letnega voznika, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost. V postopku so ugotovili, da je vozil močno pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli.
09.13 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Hrvat in Slovenec divjala po primorski avtocesti

Prometni policisti so na avtocesti pri Senožečah ujeli kar dva prekrškarja, ki sta močno presegla omejitev dovoljene hitrosti, vozila sta 199 oz. 207 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Koper.
08.42 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Pijan in brez vozniške tihotapil tujce, med njimi tudi otroke

Postojnski policisti so v Petelinjah ustavili tovorno vozilo, ki ga je vozil 34-letni albanski državljan. Policisti so v postopku ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,52 mg/l. Izkazalo se je, da je tihotapil 27 državljanov Turčije, od tega devet otrok.
07.22 10. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

V prometni nesreči umrl 25-letnik

Na regionalni cesti Javornik–Gorje–Bled, izven naselja Lipce, v Občini Jesenice se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 25-letni voznik, ki je vozil z Lipc proti Javorniku, so sporočili z Generalne policijske uprave.
08.36 09. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Prisilila sta ju, da sta na bančnem avtomatu dvignila denar in jima ga izročila

V Novem mestu sta neznanca z grožnjami prisilila dva oškodovanca, da sta dvignila denar in jima ga izročila. Policisti so nasilneža izsledili in prijeli 18-letnika in 16-letnika.
11.14 08. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Ustavili voznika, ki je že pred 8. uro zjutraj napihal 3 promile

Gorenjski prometni policisti so v torek obravnavali dva voznika, ki nista sodila za volan. Prvega so ustavili na gorenjski avtocesti nekaj pred 8. uro zjutraj, preizkus alkoholiziranosti je pokazal več kot 3 promile. Drugega voznika pa so obravnavali okoli 14. ure, ta je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Policisti ob tem opozarjajo naj vozniki ravnajo odgovorno, strpno in varno.
13.52 07. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Ste videli Milana?

Policisti policijske postaje Brežice so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 85-letnega Milana Milanovića iz Ulice Stanka Škalerja v Brežicah. Visok je med 180 in 190 centimetrov in ima sive lase. Nazadnje naj bi ga opazili 1. maja, ko je od doma odšel peš proti Brežicam.
09.01 07. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Voznica začetnica dvakrat prekoračila hitrost za več kot 70 km/h

Štajerski policisti so v nedeljo zjutraj mladi voznici iz okolice Maribora začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi prehitre vožnje. Na dveh avtocestnih odsekih je hitrost vožnje namreč prekoračila za več kot 70 kilometrov na uro.
22.59 06. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

532 prostitutk, 148.000 obiskovalcev: Racmana bi poslali v zapor za 10 let

Na koprskem sodišču je tožilka zatrdila, da je dokazni postopek potrdil obtožbe zlorabe prostitucije v novogoriškem klubu Marina. Predlagala je, da Sergeja Racmana obsodijo na 10,5, Jožeta Kojca in Dejana Šurbka na 10 in Vesno Ternovec na pet let zapora, povezanim gospodarskim družbam pa odvzamejo nezakonito pridobljenih 22,5 milijona evrov.
22.13 06. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Množičen pretep na veselici, poškodovana tudi tri dekleta

Na veselici v Vitanju je v noči na nedeljo izbruhnil množičen pretep, v katerem so bili udeleženi varnostniki, reditelji in obiskovalci. Uporabljen je bil tudi plinski razpršilec, zaradi česar je več ljudi poiskalo zdravniško pomoč. Zaenkrat ima policija podatek o šestih poškodovanih. Pet je lažje poškodovanih, pri eni osebi je sum hudih poškodb. Na PU Celje so za 24ur.com potrdili, da so med poškodovanimi trije fantje in tri dekleta. Policija informacije o okoliščinah dogodka sicer še zbira, obiskovalci pa menijo, da so varnostne službe uporabile prekomerno silo. V uredništvu smo prejeli posnetke, na katerih ena od oseb, ki so skrbele za varnost, obiskovalca udarja po glavi.
15.35 06. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Najprej se je pretepal, nato vozil pijan. In potem spet vozil pijan

Policisti v Laškem so imeli polne roke dela z Novomeščanom, ki jim je povzročal preglavice tako s pretepom kot na cesti. Najprej je fizično napadel občana, nato so ga pijanega zalotili za volanom, prvič. Pozneje so ga namreč ustavili še enkrat. Spet je vozil, čeprav je zanj še vedno veljala prepoved vožnje. In še vedno (ali pa morda že spet) je bil pijan.