Zadovoljna.si
Louboutin skozi svojo obutev ustvarja popolnost.

Novice

Zvezdniški 'must have': Seksi rdeče

Saša Osolnik
01. 03. 2009 19.57
4

Le kdo jih ne pozna? Slavni čevlji francoskega oblikovalca Christiana Louboutina so obvezen kos garderobe mnogih zvezdnic, tako na rdeči preprogi, kot na sprehodu po mestu.

Rdeč podplat

Inspiracijo za rdeč podplat, ki je danes postal razpoznaven po vsem svetu, je Louboutin dobil pri svoji zaposleni, ki si je v delavnici lakirala nohte z rdečim lakom. Ker se mu je zdelo, da čevlju nekaj manjka, je njegov podplat pobarval kar z lakom in tako se je rodila ideja o detajlu, ki bi čevlju dodal razpoznavnost. Prvotna ideja je bila pobarvati vse podplate, vendar z različnimi barvami, kar pa je kasneje opustil, saj je bila 'rdeča kolekcija' v trenutku razprodana.

Christian Louboutin - veliki mojster visokih pet.
Christian Louboutin - veliki mojster visokih pet.FOTO:

Danes je rdeča barva njegov zaščitni znak. Vsa obutev, ki jo še vedno izdelujejo ročno, je visoke kakovosti, zanjo se uporablja najboljše materiale in prav zato je tudi cena temu primerna. Če želite svoja stopala razvajati v Louboutinkah, boste za najcenejše odštele 400 , cene pa se vzpenjajo vse do neverjetnih 6295 . Če pa si boste zaželele unikat, pa se njihova cena giblje od 2500 naprej, odvisno od vaših zahtev.

Inspiracija

Louboutin nikoli ni sledil najnovejšim trendom, vendar so njegovi čevlji še kako iskani in oblegani. Zanje pravi, da so brezčasni in res je tako. Televizijska voditeljica Oprah jih je v eni izmed svojih oddaj označila kot 'piece of art', večkrat pa so bile omenjene tudi v priljubljeni televizijski seriji Sex v mestu.

Louboutin skozi svojo obutev ustvarja popolnost.
Louboutin skozi svojo obutev ustvarja popolnost.FOTO:

Navdih za čevlje, ki so sanje marsikatere ženske, Louboutin črpa iz umetnosti, predvsem iz plesa. Navdušen je nad Parizom in obožuje letenje ter višino. Prav zato se v njegovi kolekciji znajdejo predvsem visoke pete, za katere meni, da žensko naredijo privlačnejšo, njen korak pa počasnejši in zapeljivejši.

Zvezde, ki ne morejo brez njih

Prepoznaven podplat je postal stalnica na rdeči preprogi in ne mine prireditve, kjer se tovrstni čevlji nebi znašli vsaj na eni izmed zvezdnic. Vanje so se zaljubile Mariah Carey, Britney Spears, Patti LaBelle, dvojčici Olsen in mnogi drugi. Kylie Minogue jih je nosila v svojem glasbenem spotu ‘2 Hearts’, Angelina Jolie v filmu Wanted, Madonna pa med svojim nastopom.

Tudi znana lutka Barbie je rdeče petke nosila na svoji modni reviji, čeveljci pa so bili obarvani v njeno značilno barvo in sicer v rožnato.

Madonna svoje Mad Mary louboutinke nosi tudi na nastopih.
Madonna svoje Mad Mary louboutinke nosi tudi na nastopih.FOTO:

Louboutinke postajajo statusni simbol, glasbeniki pa jih omenjajo tudi v svojih besedilih. R&B pevka Ciara jih tako opeva v skladbi High Price (See me in the club rockin' Christian Louboutin), raper Jay-Z pa v I know singlu (I am so dope, like Louboutin's with the red bottoms, you gotta have 'em, you glad you got 'em.).

Nekaj za zbiratelje

Za vse privržence Louboutinovih visokih petk, so nastale že štiri omejene kolekcije, ki so bile razprodane v trenutku. Tini, Pigallu, Anemonu in kolekciji za Rodarte, se je pridružila tudi zbirka, ki svoj navdih črpa pri Marie Antoinette. Privoščili si jo bodo lahko le izbranci, saj bo par čeveljcev stal kar 6295, izdelali pa jih bodo le 36.

Posebna kolekcija za najbolj zveste zbiratelje.
Posebna kolekcija za najbolj zveste zbiratelje.FOTO:

Če ste se torej zaljubile v pregrešno drage čeveljce in si jih lahko tudi privoščite, obiščete enega izmed ekskluzivnih butikov, ki se nahajajo v ZDA in drugod po svetu. Najbližja trgovina, kjer si boste lahko ogledale in preizkusile nekaj modelov, pa se nahaja v Zagrebu.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399