Zimski športi

Zupan: Vesel sem za fante in Janusa

Planica, 17. 03. 2012 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanjega trenerja slovenske skakalne reprezentance Matjaža Zupana veseli dejstvo, da so slovenski orli pod vodstvom Gorana Janusa uspeli narediti korak naprej. Vodenje francoske vrste pa sprejema kot nov izziv.

Goran Janus
Goran Janus FOTO: Miro Majcen
Svetovni prvak v poletih iz Vikersunda Robert Kranjec je na uvodni preizkušnji finala svetovnega pokal poskrbel za zgodovinsko zmago, slovenski orli pa so slavje dopolnili s četrtim mestom na ekipni tekmi. Pohvale dežujejo z vseh strani, s komplimenti ni skoparil niti nekdanji trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan."Zelo sem zadovoljen. Vesel sem, da je Goranu uspelo postaviti piko na i. Mi smo se morali žal ukvarjati z drugimi stvarmi in zato nismo mogli narediti koraka naprej. Kljub temu pa so fantje ob koncu lanske sezone formo stopnjevali in vesel sem, da so uspeli obdržati trend navzgor," je za 24ur.com povedal Zupan, ki je po koncu lanske sezone zaradi nezaupanja in pomanjkanje podpore vodstva Smučarske zveze Slovenije odstopil z mesta trenerja. Slovenski strokovnjak je prevzel vodenje francoske izbrane vrste, kjer pa skoki nimajo take veljave kot ostali zimski športi. "Nov izziv, delo je precej drugačno. Izbira tekmovalcev ni velika. Predvsem po šestnajstem letu je prevelik usip tekmovalcev. Treba bo spremeniti sistem. Tekmovalci pogoje sicer imajo, klubi delajo, vendar ne toliko kot pri nas. Luknja med generacijami je zaenkrat prevelika," je še dodal slovenski strokovnjak.

Robert Kranjec je na ekipni tekmi s skokom, dolgim 231 metrov, postavil nov slovenski rekord v Planici.
Robert Kranjec je na ekipni tekmi s skokom, dolgim 231 metrov, postavil nov slovenski rekord v Planici. FOTO: Aljoša Kravanja

Prevc: Ni mi težko spremljati fante s tal

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc še ni okreval po poškodbi rame, ki jo je dobil na tekmi poletov v Oberstdorfu. Mladenič iz Dolenje vasi je tako finale svetovnega pokala v smučarskih skokih prisiljen spremljati s tribun. “Vzdušje je res neverjetno. Res sem vesel za Kranjca in za vse fante. Zaradi poškodbe ne bi mogel nastopiti, četudi bi želel, zato mi sotekmovalce ni težko spremljati s tal," je povedal Prevc in dodal: "Z ramo je sicer veliko bolje, vendar je za tako vrsto poškodbe potreben čas. Nared bom čez štiri tedne. Takrat bom tudi počasi začel s treningi."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

balloteli
17. 03. 2012 17.50
+21
spoštovanje.....