Zimski športi

Zupan: Slovenski skakalci so tudi letos neverjetni

Planica, 24. 03. 2013 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska smučarska reprezentanca pod vodstvom izkušenega Gorana Janusa tudi v letošnji sezoni niza izjemne uspehe. Nad dosežki slovenskih orlov je navdušen tudi slovenski strokovnjak, ki bdi nad francosko izbrano vrsto Matjaž Zupan.

Matjaž Zupan
Matjaž Zupan FOTO: Damjan Žibert

Slovenski trener Matjaž Zupan je že drugo leto na čelu francoske skakalne reprezentance, še vedno pa ni popolnoma zadovoljen z načinom dela. Skoki v Franciji namreč nimajo take veljave kot drugi zimski športi, kar posledično vpliva na uspešnost tekmovalcev v svetovnem pokalu. Tekmovalci pogoje sicer imajo, vendar klubi z mladimi ne delajo v tolikšni meri, kot bi si slovenski strokovnjak želel. "Glede na bazo tekmovalcev, so skromni tudi rezultati. Imamo štiri tekmovalce, dva mladinca. Posledično se pojavijo določene težave in trenerji moramo veliko več postoriti na ostalih področjih. Ni domače konkurence, zato je zelo težko pričakovati linearni napredek. Moramo se zadovoljiti s tistim kar imamo in iz tega narediti največ,'' je za 24ur.com povedal Zupan, ki je zelo zadovoljen z uspehi slovenske izbrane vrste. "Vesel sem, da tekmovalci, s katerimi sem tudi sam sodeloval, dosegajo uspehe kariere. Že lani jim je uspelo nekaj neverjetnega, v istem slogu pa nadaljujejo tudi letos. Prevc, Tepeš in Kranjec so odlični. Pohvaliti moram tudi mladega Hvalo, ki je ob koncu sezone malce popustil, vendar je to nekaj povsem običajnega. Reprezentanco lepo zapolnjujejo tudi fantje iz B ekipe. Veseli me ta mladi pogon, ki dosega odlične rezultate. Morda malce pogrešam dosežke starejših tekmovalcev,'' je še dodal slovenski strokovnjak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jagoda02
24. 03. 2013 16.02
+7
Res je kar pa letos počnejo špotrtniki na splošno je pa res hvale vredno Čestitke športnikom in trenerjem.
PleMeniTiY
24. 03. 2013 18.52
+5