Zimski športi

Zmaga ostala na Norveškem, Jelenko 20.

Lillehammer, 25. 11. 2012 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nordijski kombinatorci so sklenili tekmovalni konec tedna v olimpijskem Lillehammerju, kjer je na drugi tekmi zapored zmago slavil Magnus Moen. Najboljši slovenski predstavnik na tekmi je bil Marjan Jelenko, ki Norveško zapušča z 20. mestom.

V norveškem Lillehammerju je potekala nadvse zanimiva preizkušnja nordijskih kombinatorcev, tokrat v obliki lani uvedene 'penalty tekme'. Glede na točkovni zaostanek za vodilnim na skakalnem delu so tekmovalci prejeli določeno število kazenskih krogov. (0 krogov, 0 – 4,9 točke za vodilnim; 1 krog 5.0 – 9.9 točke za vodilnim; 2 kroga, 10.0 – 16.9 točke za vodilnim; 3 kroge, 17.0 – 24.9 točke za vodilnim; 4 kroge, 25.0 – 35.0 točke za vodilnim).

Marjan Jelenko
Marjan Jelenko FOTO: Reuters

Na skakalnici je delo najbolje opravil Norvežan Haavard Klements, poleg njega pa je bil brez kazanskih krogov le še drugouvrščeni Avstrijec Bernhard Gruber. Odlično je skočil tudi Marjan Jelenko (131,5 m), ki je zasedel peto mesto ter si priskakal dva kazanska kroga. Drugi slovenski predstavnik Mitja Oranič (120,0) se je na 10-kilometrsko tekaško preizkušnjo podal kot 27. in s štirimi kazenskimi krogi. Na tekaškem delu je tekmovalcem prepuščeno, v katerem delu proge bodo pretekli kazenske kroge, zato je vse do konca praktično nemogoče napovedati zmagovalca. Do šestega kilometra je med vodilnimi tekel tudi Oranič, ki pa je nato zavil v kazenske kroge in posledično zdrsnil po lestvici navzdol. S 27. mestom je znova osvojil točke svetovnega pokala. Boljši od njega je bil včerajšnji junak Jelenko, ki je tokrat končal kot 20.

"Z današnjim nastopom Marjana in Mitje smo zadovoljni, saj smo vknjižili eno uvrstitev med dvajset in eno med trideset. Ne smemo pričakovati, da bomo na vsaki tekmi med najboljšimi šestimi. Škoda je sicer, da je Marjan na skakalnici iztržil premalo, lahko bi šel dlje. V zraku je naredil napako, ki ga je stala od pet do sedem metrov. Nato pa je še na startu teka padel, zaradi česar mu je skupina skoraj ušla. Zelo se je trudil, da se je znova priključil skupini. Mitja je napravil soliden tek, vendar taktično ni nastopil najbolje. Tudi on je na skoku naredil manjšo napako, bil je prehiter. Brez napake bi bil med 20, imel bi en krog manj, kar bi bilo veliko lažje," je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat. Druge zaporedne zmage se je razveselil domačin Magnus Moan. Pet sekund za njim je skozi cilj prišel njegov rojak Haavard Klemetsen, tretji pa je bil Nemec Eric Frenzel.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.