Zimski športi

Zmaga Björgnovi, Višnarjeva peta

Stockholm, 14. 03. 2012 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katja Višnar je na sprinterski tekmi svetovnega pokala v klasični tehniki v Stockholmu zasedla izvrstno 5. mesto. Zmagala je Norvežanka Marit Björgen, druga naša tekmovalka, Fabjanova, pa je izpadla v polfinalu.

Slovenski smučarski tekačici Katja Višnar in Vesna Fabjan sta uspešno nastopili na sprinterski tekmi v klasični tehniki okrog kraljeve palače v Stockholmu. Višnarjeva se je zanesljivo uvrstila v finale, Fabjanova pa je izpadla v polfinalu.

Obe sta se uvrstili v izločilne boje in prestali kvalifikacije. Višnarjeva je zasedla tretje mesto z zaostankom 1,25 sekunde za najhitrejšo Finko Mono-Liso Malvalehto (2:27,52) in Poljakinjo Justyno Kowalczyk (+1,13), Fabjanova (+3,40) pa je bila deveta. Višnarjeva je v polfinalu suvereno opravila z nasprotnicami in osvojila prvo mesto. Pred Rusinjo Julijo Ivanovo je imela sedem desetink prednost, še enkrat več pa pred tretjeuvrščeno Avstrijko Katerino Smutno. Žal se iz druge skupine v finale ni uspelo uvrstiti Fabjanovi, ki je morala priznati premoč Björgnovi, Falli in Kalli, prehitela pa je Kowalczykovo, ki je izgubila ravnotežje na ciljnem vzponu. V finalu je bila premočna za tekmice Norvežanka Marit Björgen, je bila Rusinja Julija Ivanova (+0,3), tretja pa Norvežanka Maiken Caspersen Falla (+0,5), Višnarjeva pa je bila na koncu peta.

"Zadovoljna sem s svojim tekom, vse je bilo kot treba in takšno uvrstitev sem letos dolgo čakala. Vesela sem petega mesta, že v kvalifikacijah sem dobro tekla, v četrtfinalu sem izbrala napačno taktiko, v polfinalu sem jo zamenjala, kar se je izkazalo za bolje. V finalu sem skušala držati priključek z najboljšimi, ki pa so bile v zadnjem klancu le premočne. A vseeno mislim, da je uvrstitev dobra in gremo naprej," je po petem mestu dejala Višnarjeva.

Katja Višnar je tudi ob koncu sezone v izvrstni formi.
Katja Višnar je tudi ob koncu sezone v izvrstni formi. FOTO: Damjan Žibert

Izidi:
- sprint, ženske:
1. Marit Bjoergen (Nor)
2. Julija Ivanova (Rus)
3. Maiken Caspersen Falla (Nor)
4. Charlotte Kalla (Šve)
5. Katja Višnar (Slo)
6. Katerina Smutna (Avt)
7. Vesna Fabjan (Slo)

- skupno (po 32. tekmi od 35):
1. Marit Bjoergen (Nor) 2399
2. Justyna Kowalczyk (Pol) 2239
3. Therese Johaug (Nor) 1610
4. Kikkan Randall (ZDA) 1193
5. Charlotte Kalla (Šve) 1176
6. Marthe Kristoffersen (Nor) 924
7. Krista Lahteenmaki (Fin) 870
8. Aino-Kaisa Saarinen (Fin) 831
9. Astrid Jacobsen (Nor) 787
10. Vibeke Skofterud (Nor) 707
...
30. Vesna Fabjan (Slo) 251
34. Katja Višnar (Slo) 220
57. Alenka Čebašek (Slo) 62
67. Barbara Jezeršek (Slo) 42

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.