Zimski športi

Zettlova o Mazejevi: Vsak zavoj naredi z lahkoto!

Aspen, 25. 11. 2012 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je hit svetovnega pokala. Po dveh zmagah na uvodnih dveh veleslalomskih preizkušnjah z izbranimi besedami o njej govori tudi Avstrijka Kathrin Zettel.

Nepremagljivost slovenske alpinke Tine Maze odmeva tudi pri naših severnih sosedih, natančneje pri drugouvrščeni na veleslalomski uverturi v Söldnu Kathrin Zettel, ki je tudi v Aspnu zaostala za Črnjanko. "Ta hip je zelo stabilna in obenem še močna. Vsak zavoj naredi z veliko lahkoto in enako velja za zahtevne kombinacije. Nepopisno dobra je,“ je po veleslalomski preizkušnji v ZDA dejala drugouvrščena Zettlova.

Kathrin Zettel
Kathrin Zettel FOTO: Reuters

Nekoliko bolj skromna pa je v letošnji sezoni Američanka Lindsey Vonn, ki je po odstopu v Söldnu zaradi zdravstvenih težav izpustila Levi, do prvih točk pa je z 21. mestom prišla šele na veleslalomu v Aspnu. Glede na to, da je ob prečkanju ciljne črte 'zgrmela' po tleh, ne čudi, da se je že pred veleslalomom odločila, da izpusti preizkušnjo v najbolj tehnični disciplini. "Počutila sem se, kot da bi pretekla 160 kilometrov dolg maraton, čeprav nisem nikoli v življenju pretekla več kot 8 kilometrov,“ je dejala zadnja dobitnica velikega kristalnega globusa in dodala: "Trudila sem se po svojih najboljših močeh, upala, da bom imela dovolj moči za drugo vožnjo, a je pač nisem imela!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

esmi
25. 11. 2012 15.08
+6
avstrijci se že tresejo, ker jim ne gre dobro.
drrmrr
25. 11. 2012 14.02
+6
Lepo da prizna !