Zimski športi

Želje eno, realnost pa ...

Zagreb, 04. 01. 2013 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić si želi, da bi smučal vsaj še sezono oz. dve, če bo krenil v naslednje tekmovalno leto, pa se mora približati formi, ki ga je krasila v preteklosti.

Hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić v letošnji sezoni na Sljeme ni prispel neposredno iz Innerkremsa, ki je nekakšna njegova pripravljalna baza, od koder je praviloma kot prvi favorit za zmago prispel na tekmo. Zagrebčan ravno zato ne čuti posebnega pritiska, osredotočen je na domač smučarski praznik, do nedeljske tekme pa bo treniral in se ob tem skušal v Tomislavovem domu še ustrezno odpočiti do njegovega morebiti celo zadnjega nastopa na domači tekmi svetovnega pokala. Poškodbe in preštevilne operacije puščajo posledice, konkurenca beži, mladi in ambiciozni alpinci pa mu bežijo iz tekme v tekmo.

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić FOTO: Reuters

"Naš cilj je, da smučamo še sezono oz. dve, in moja želja je, da to počnem v kar največ disciplinah. Ni mi všeč ponavljanje enega in istega. Po koncu tekmovalnega leta bo napočil čas, ko bomo morali sprejeti nekatere odločitve o prihodnosti. Stanje, kot je sedaj oz. kot je bilo zadnji mesec, je takšno, da lahko smučam na 70–80 odstotkov svojih sposobnosti. V takšnem stanju se ne morem meriti z najboljšimi. Če krenemo v naslednjo sezono, je treba najti način, da se v olimpijski sezoni spet približamo 100 odstotkom," je na novinarski konferenci dejal Kostelić, ki verjame, da bo tekma tudi po njegovem alpskem slovesu živela.

Tekma bo preživela

"Veseli me, da je bila tekma vsa ta leta tako zelo lepo sprejeta. Prav zato bi si upal trditi, da bo živela tudi tedaj, ko me ne bo več med aktivnimi tekmovalci," je še dodal Kostelić, ki se ne boji za prihodnost dogodka na hribu nad Zagrebom, nekoliko drugače pa je, ko beseda nanese na vzdušje ob Rdečem spustu. Prav nihče ne ve, kaj se bo dogajalo, ko bo pomahal smučanju v slovo. Z odhodom njegove sestre Janice se je vidno zmanjšal obisk na ženski preizkušnji na Sljemenu, bržkone pa se bo podobno zgodilo tudi z moško tekmo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Panucci36
05. 01. 2013 14.36
+2
nič ne bo,ivica letos ni niti približno konkurenčen najboljšim..če bo jutri končal od 10 do 15 mesta bo to za njega kot zmaga..
monika raikonnen
05. 01. 2013 14.52
+0
vrtnar01
04. 01. 2013 18.24
+11
dajmo Ivica dajmo!