Zimski športi

Zbor minil brez zapletov: Velepec ostaja, Kos se poslavlja

Ljubljana, 16. 05. 2014 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po torkovem soglasnem sprejemu predloga o sestavi strokovnega vodstva in tekmovalnih ekip slovenskih biatlonskih reprezentanc na strokovnem svetu, so ga na seji potrdili še člani Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije in dokončno prižgali zeleno luč za pričetek nove vadbene sezone.

Reprezentanco A v kateri so imeli svoje mesto že do sedaj Teja Gregorin, Andreja Mali, Anja Eržen, Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Lenart Oblak, bosta dopolnila še mlajši član Miha Dovžan in trenutno najbolj perspektivna mladinka Urška Poje. Ekipo bo vodil glavni trener Uroš Velepec ob pomoči Boštjana Lekana. “Zaradi vrhunskih rezultatov, ki so bili doseženi v preteklosti in za katere verjamem, da bodo tudi še v prihodnje, čutim dolžno odgovornost, da tudi za naprej sprejmem izziv in vodim našo najbolj elitno ekipo. Predlagal sem postavo, ki je sposobna kvalitetnega dela, obenem pa sem po zgledu večjih reprezentanc, kot sta nemška in norveška, predlagal tudi njeno pomladitev z dvema perspektivnima tekmovalcema. V prihodnje bo še večji poudarek namenjen strelskemu napredku, saj imamo med primerljivi reprezentancami najslabšo strelsko statistiko. Seveda bomo še bolj natančni pri načrtovanju in individualizaciji treninga za posameznike, obenem pa si bom prizadeval za več povratnih informacij, boljšo komunikacijo in delo na najvišjem možnem nivoju, ki si ga tekmovalci vsekakor zaslužijo,” je svojo nadaljno vizijo pojasnil Velepec.

Uroš Velepec
Uroš Velepec FOTO: OK Pokljuka

Zbor se je tudi seznanil s pisno izjavo nekdanjega trenerja slovenske izbrane vrste Tomaša Kosa, da odstopa od vseh funkcij delovanja v slovenskem biatlonu in je s tem njegova odločitev dokončna. Rezultatski cilji reprezentanc ostajajo visoki tudi za novo sezono; omeniti pa velja predvsem napad na novo kolajno na svetovnem članskem prvenstvu, ki ga bo v prvi polovici marca 2015 gostil finski Kontiolahti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periskop
16. 05. 2014 21.59
+4
Hvala Tomas Kos za odlično opravljeno delo nikoli te ne bomo pozabili.
periskop
16. 05. 2014 22.01
+2
vaza1
16. 05. 2014 12.07
+5
pri zimskih športnih se sesuva vse komplet! tekmovalci so vse manj vredni, neki pokvarjeni funkcionarji gledajo samo na svoje žepe, trenerji mislijo da so tekmovalci radi njih tam..... kako žalostno žalostno žalostno. In prave pokvarjene duše so - kako lahko trener pogleda v oči tekmovalcu, če ve, da ga tekmovalec ne mara.