Zimski športi

VIDEO: Za skakalke letos dve domači tekmi

Ljubljana, 04. 12. 2013 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smučarske skakalke v olimpijskem Lillehamerju začenjajo novo tekmovalno leto v svetovnem pokalu. Trener reprezentance Jože Berčič bo na uvod v sezono odpeljal Emo Klinec, Katjo Požun, Majo Vtič, Evo Logar, Uršo Bogataj in Špelo Rogelj.

Konec tedna svetovni pokal začenjajo tudi smučarske skakalke, ki jih v norveškem Lillehammerju čaka tekma mešanih ekip. Trener reprezentance Jože Berčič bo na uvod v sezono odpeljal Emo Klinec, Katjo Požun, Majo Vtič, Evo Logar, Uršo Bogataj in Špelo Rogelj, Anja Tepeš pa še okreva po operaciji kolenskih vezi. "Ali so dekleta res dobro pripravljena, bomo zares videli šele po prvi tekmi v Lillehammerju, a kar zadeva tehniko in trening v Planici, kjer je skakalnica res vzorno pripravljena, lahko potrdim, da so zlasti izkušenejše tekmovalke že na zelo visoki ravni. Samega rezultata ne bi napovedoval, a če bomo prikazali skoke, ki smo jih sposobni, bodo tudi rezultati dobri. Treba je iti korak za korakom, da bomo februar dočakali v najboljši formi," je pred odhodom na Norveško dejal Berčič, ki bo imel na uvodnih tekmah polno kvoto skakalk.

Špela Rogelj
Špela Rogelj FOTO: Aljoša Kravanja

Za zdaj Berčič in njegov pomočnik, nekdanji skakalni šampion Primož Peterka, o rezultatskih ciljih ne želita govoriti: "Tekmovalni cilji za sezono so preseči lanske ter dvigniti pripravljenost deklet, da bodo lahko pokazala vse, kar znajo. O številkah ne bi govoril, saj smo se tako pred sezono dogovorili z dekleti." Skakalke se bodo letos kar dvakrat predstavile domačim navijačem. Najprej bo 25. in 26. januarja na sporedu tradicionalna tekma svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji, ki bo to zimo še zadnjič na tej ljubenski skakalnici, saj se že za sezono 2014/15 obetata povečanje naprave ter celovita prenova, je povedal predsednik organizacijskega odbora Rajko Pinter. Nato pa bodo skakalke sezono končale 22. marca na Bloudkovi velikanki v Planici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.