Zimski športi

Vsi Slovenci na tekmi v Bischofshofnu

Bischofshofen, 05. 01. 2015 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vseh šest slovenskih smučarskih skakalcev je uspešno opravilo s kvalifikacijami na skakalnici v Bischofshofnu, kjer se bo odvijala zadnja tekma letošnje novoletne turneje.

Slovenski smučarski skakalci so z odliko opravili s kvalifikacijami zadnje tekme novoletne turneje v Bischofshofnu. Na torkovo tekmo se je uvrstilo vseh šest Slovencev, v kvalifikacijah je bil najboljši Matjaž Pungertar, ki je s 126 metri osvojil tretje mesto. Peter Prevc, ki je imel nastop na tekmi že zagotovljen, je skočil 128,5 metra.

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Reuters

Kvalifikacije je dobil Norvežan Anders Jacobsen s 139,5 metra. Pungertar je med tistimi, ki so si morali zagotoviti nastop na tekmi, osvojil tretje mesto. Jernej Damjan (126,5 m) je bil 12., Robert Kranjec (128,0 m) 15., Nejc Dežman (126,0 m) 21., Rok Justin (123,0 m) pa 27. Peter Prevc, ki je imel nastop že zagotovljen kot peti v svetovnem pokalu, je skočil 128,5 metra.

Dobro pripravljenost sta v Bischofshofnu potrdila vodilna Avstrijca. Prvi skakalec novoletne turneje Stefan Kraft je skočil do 136,5 metra, njegov rojak Michael Hayböck, prvi v skupnem seštevku svetovnega pokala in drugi v turneji štirih skakalnic, je skočil še meter dlje.

Fairall v bolnišnico, Ito z lažjim pretresom možganov
Ameriški smučarski skakalec Nicholas Fairall je v kvalifikacijah pristal pri 123 metrih, padel, zaradi česar je bila tekma za nekaj časa prekinjena, s prizorišča tekme pa so mu pomagali reševalci. Vrat so mu stabilizirali z opornico in ga odpeljali na pregled v bolnišnico. Še slabše jo je odnesel Japonec Daiki Ito, ki je po doskoku izgubil nadzor nad smučmi, se premetaval in ustavil ob desni ogradi. Po zadnjih podatkih naj bi imel lažji pretres možganov.

Tekmeci slovenskih skakalcev:

Robert Kranjec - Phillip Sjoeen
Nejc Dežman - Roman Koudelka
Jernej Damjan - Jarkko Mättäj
Rok Justin - Daniel-Andre Tande
Peter Prevc - Daniel Wenig
Matjaž Pungertar - Clemens Aigner

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cilpah
06. 01. 2015 09.31
+3
Avstrijci so imeli vedno privilegije in to vidimo vsi samo ce zelimo!! Neposteno ampak za dosego cilja naredijo vse....!!!! Dr.Andrej Stare super komentator
devede
06. 01. 2015 08.18
-1
Ne joci,Peter.
expertq100
05. 01. 2015 22.51
-6
Ja seveda so krivi sodniki,, tudi za Prevčev timing pri odskoku, ki ga je za jeb.l v Insbrucku in danes v Bischoshofnu, če bi odskakal tako kot bi moral bi bil še zmeraj tam, ko je bil po tekmi v Garmischu. Seveda so pa sedaj krivi vsi drugi....Haloo, Prevc, na žalost še ni šampion, morda za nas v Sloveniji samo v svetovnem merilu hmm. Dejstvo je, da smo mi Slovenci skromni in se zadovoljimo tudi z 3, 5, 7, 9 mestom, vendar za šampione že dolgo velja, da tekmujejo zato, da zmagujejo in ne da sodelujejo....No in sedaj bo zopet sledilo, kaj ti pišeš pojdi ti skakat in potem piši neumnosti. Vsak ima svoje poslanstvo....
DonMiltonFriedman
05. 01. 2015 20.25
+20
Ni šans, da zmaga kdo drug kot Kraft ali Hayböck. Če ne drugače, bosta dobila ocene 25, Prevc pa minus.
mzurry
05. 01. 2015 21.31
+11
Ce je haybek ocitno podrsal z roko in mu je priznan rekord in je dobil ocene okol 18 pol je ees brezveze gledat te skoke