Zimski športi

Vrhunec zagrebškega športnega praznika 2. mesto Mazejeve

Zagreb, 03. 01. 2012 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je slalomsko preizkušnjo svetovnega pokala v Zagrebu kronala z drugim mestom, dosežek pa je nedvomno lepa spodbuda za še uspešnejše nadaljevanje sezone. Trenutno je 3. v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Prireditelji osme ponovitve tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju, imenovane Snežna kraljica, so imeli v letošnji sezoni nekaj več težav z organizacijo. Zagrebčani so se v prvi vrsti bojevali z vremenom in navkljub jutranjemu dežju pozneje bitko dobili, tik pred začetkom preizkušnje pa so jim jo zagodli prebivalci občine Bistra. Razočarani zaradi 'odnosa' hrvaške smučarske zveze do njih so napovedali bojkot, a ob posredovanju odgovornih za pripravo spektakla so nastalo težavo ekspresno odpravili. "Prišlo je do nesporazuma in veseli smo, da je to sedaj preteklost. Krajani Bistre se vračajo v svetovni pokal in svetovni pokal se vrača v Bistro," so zapisali v obvestilu za javnost in tako tudi javno oznanili, da je spor preteklost, razlog le-tega pa je bil nepriznavanje kot partnerja pri prirejanju tekme.

Tina Maze je kot prva Slovenka stopila na sljemenski zmagovalni oder.
Tina Maze je kot prva Slovenka stopila na sljemenski zmagovalni oder. FOTO: Damjan Žibert

Prireditelji so lahko tako na prizorišče preizkušnje zvabili prav vse pomembneže, ki so bili tako in drugače vključeni v pripravo dogodka, drugih obiskovalcev, ki so z vstopnico prišli tudi do toplega obroka in prevoza na prizorišče (iz Slovenije z vlakom ob izdatnem popustu), pa je bilo po ocenah zadolženih za organizacijo približno 7000 (če bi imeli Hrvati na startu svojo predstavnico, bi bila številka bistveno višja). "Svetovni pokal je tekmovanje, na katerem ni kalkulacij. Sem pridejo vsi najboljši in to znajo ljudje nagraditi z dobrim obiskom," je za 24ur.com povedal predsednik Hrvaške smučarske zveze Miho Glavić. Med njimi so prav vsi izdatno spodbujali tudi najboljšo slovensko alpinko Tino Maze, ki je v prvi vožnji izkoristila startno številko 3 in zaostala le za serijsko zmagovalko Marlies Schild, tudi v drugem teku pa je z izjemno vožnjo zadržala položaj iz prvega teka.

Vzdušje v taboru Mazejeve izjemno
Če je bilo lani ob prihodu v hrvaško prestolnico vzdušje v taboru slovenske smučarske šampionke turobno, je letos situacija veliko boljša. Zadnji rezultati so namreč zelo dobri, ta hip težav s serviserjem ni, za nameček pa Črnjanka deluje zelo samozavestno.

Prvi v Zagrebu Francozinji
Hrvatom je navkljub znižanju proračuna, namenjenega za izpeljavo smučarskega praznika, uspelo pripraviti spektakel, posameznice, ki se na omenjeni slalomski preizkušnji počutijo tradicionalno dobro, pa so letos v Zagreb prispele nekoliko prej. Tako sta denimo članici francoske reprezentance (Sandrine Aubert, Nastasia Noens) prav v Zagrebu preživele najdaljšo noč v letu 2011, družbo pa jima je delala tudi Američanka Tessa Worley.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emaameli
03. 01. 2012 20.14
+3
Da,da,da in super Tina!!! Čestitke!!! To bo super Zlata Lisica!
kristjannn
03. 01. 2012 19.50
+3
toooooooooooo