Zimski športi

Vogrinec o izvolitvi Ulage: Mazejeva lahko koristi SZS!

Ljubljana, 27. 09. 2012 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče slovenskega smučanja Tone Vogrinec natančno ve, kako zelo zahtevno delo čaka novega predsednika SZS Primoža Ulago. Prepričan je, da je sposoben s svojimi prijemi urediti prenekatero stvar, ob tem pa dodaja, da je ekipo Team to aMaze treba pustiti na miru.

Ste zadovoljni, da je predsedniški stolček Smučarske zveze Slovenije zasedel Primož Ulaga? Gre za nekdanjega vrhunskega športnika, ki je poslovno v težkih časih dovolj uspešen, da bi lahko pomagal zvezi na 'zeleno vejo'?
Volivci so se odločili. Kdor koli bi prevzel funkcijo, bodisi Primož Ulaga bodisi Tomaž Kunstelj, bi zasedel odgovoren položaj v zelo težkih časih. Slovensko gospodarstvo je na psu, država pa zateguje pas na praktično vsakem koraku. Kakor koli že, naloga Ulage je dvojna, in sicer na eni strani uskladiti osem disciplin in na drugi zagotoviti sredstva za programe. Ob tem ne smemo pozabiti, da bo moral kot predsednik drugim panogam pomagati pri odpiranju vrat ali pa urediti kakšen sponzorski evro več. Čaka ga izjemno težka naloga.

Primož Ulaga
Primož Ulaga FOTO: Damjan Žibert

9 milijonov evrov naj bi znašal proračun Smučarske zveze Slovenije. Dovolj ali premalo?
To je približno težko dosegljiva realnost. Kljub vsemu je to premalo, če želimo nekatere discipline vrniti v svetovni vrh in na drugi strani druge zadržati zelo visoko. Za svetovni vrh je ta znesek bistveno premalo. Približno takšna je bila doza v zadnjih dveh letih, a vsi vemo, da je bila za nemoteno delo potrebna finančna pomoč staršev oziroma je bila neizbežna participacija tekmovalcev samih. Skakalna zgodba je vendarle nekoliko drugačna, saj se lahko tekmovalci poleti pripravljajo na plastiki, smučarji pa morajo ali na zelo drago južno poloblo ali pa v Švico. Ulagi želim vse najboljše pri delu.

Pričakujete, da bo Ulaga vztrajal pri vrnitvi Tine Maze pod okrilje Smučarske zveze Slovenije?
Na to je treba pozabiti. Ekipa Team to aMaze je nedotakljiva. Pustiti jih je treba na miru, spoštovati dosedanje dogovore in jim omogočiti nemoteno, predvsem pa manj stresno delo. To je ena redkih izjem, ki lahko koristi SZS. Prepričan sem, da bi bilo vse drugo misija nemogoče.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

concord
27. 09. 2012 10.50
-2
Saj, to je O.K. če Tino pri miru pustijo ... samo, Tina je tista, ki želi denar. In če nekdo dobi denar, potem za to mora nekaj tudi narediti (sponzorji, reklame in ostalo). Tako to pač gre. Čeprav sem skorajda prepričan, da vedno več denarja od SZS želita izsiliti tisti njen Andrea in njegov odvetnik.
usi-glih
27. 09. 2012 10.25
+5
ma dejte nehat , Tona Vogrinec je GROBAR slovenske smučarije , kar vprašajte Matejo Svet ......
iChi
27. 09. 2012 10.22
+5
Tina Maze ima že vsega zadost, ne potrebuje še miloščine od obubožane države ..
kiki46
27. 09. 2012 10.18
+4
pa ta Vugrinec ne bo nikoli nehal biti na sceni
xman1
27. 09. 2012 09.29
+4
svaka čast vogrincu,točn ve da je treba tino na mir pustit,ker ve da je sposobna pramagat vonovo...
Maček2
27. 09. 2012 10.24
+3
sej jo tud bo premagala jaz ne dvomim v to