Zimski športi

Vitkova najhitrejša v Oberhofu, Gregorinova 34.

Oberhof, 09. 01. 2015 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čehinja Veronika Vitkova je zmagovalka biatlonske sprinterske preizkušnje na 7,5 km v nemškem Oberhofu. Drugo mesto je na tekmi za svetovni pokal osvojila Italijanka Dorothea Wierer, tretje pa njena rojakinja Nicole Gontier. Slovenka Teja Gregorin je zasedla 34. mesto.

Teja Gregorin
Teja Gregorin FOTO: Miro Majcen

Na tekmi sta nastopili še dve slovenski biatlonki: Andreja Mali je osvojila 72., Anja Eržen pa 89. mesto v konkurenci 93 tekmovalk.

Teja Gregorin se je na pot podala s startno številko 2 in se na prvem postanku odrezala zelo dobro. Za streljanje si je sicer vzela nekaj časa, a pokrila vseh pet tarč. V stoječem položaju ni imela sreče, saj je pred nadaljevanjem morala dvakrat v kazenski krog. Prvi strelski nastop se ni iztekel niti po željah Malijeve, saj je svoj cilj našel le drugi naboj, v drugo pa je nato pokrila tri tarče. Erženova je bila leže stoodstotna, izkupiček po drugem streljanju pa je bil popolnoma obraten, saj je zgrešila vseh pet strelov.

Slovenske biatlonke so preizkušnjo tako končale pod pričakovanji. Gregorinova je bila uvrščena na 34. mesto, Malijeva je bila 72., Erženova pa 89. Z drugim najboljšim tekaškim časom in dvema kazenskima krogoma je do zmage prišla Čehinja Veronika Vitkova, z devetimi pokritimi tarčami pa je na drugo mesto prišla Italijanka Dorothea Wierer. Njena rojakinja Nicole Gontier je bila na streliščih stoodstotna in se tako veselila tretjega mesta.

"Tekaška forma ni na ravni, na kateri bi morala biti, niti strelsko se danes nisem izkazala. Lahko bi bilo bolje, a tudi pred tekmo nisem pričakovala, da bi lahko posegla po tistih najvišjih mestih. Naredili bomo analizo in videli, kje so bile napake in izgubljene sekunde. Obeh zgrešenih strelov v stoje mi je žal, saj sta bila narejena po mojih napakah. Razmere niso bile tako nemogoče, da se ne bi dalo zadeti," je nastop ocenila Gregorinova.

"Tekma je bila težka, tisti, ki so jo gledali, so videli, kako spremenljivo je pihal veter. Malo je bilo treba imeti sreče, predvsem pa izkušnje. Mislim, da se je Teja kar dobro znašla, v leže bi sicer lahko bila malo hitrejša in malo več tvegala. Glede na to, da še ni v pravi formi, ji je bilo na tej progi težko tekmovati," pa je dejal trener Uroš Velepec.

Izidi:
- sprint, 7,5 km, ženske:
1. Veronika Vitkova (Češ) 22:40,0/2
2. Dorothea Wierer (Ita) + 8,8/1
3. Nicole Gontier (Ita) 19,1/0
4. Franziska Preuss (Nem) 22,5/1
5. Mari Laukkanen (Fin) 23,9/2
6. Gabriela Soukalova (Češ) 24,8/2
7. Vanessa Hinz (Nem) 30,9/1
8. Karin Oberhofer (Ita) 34,5/2
9. Nadežda Skardino (Blr) 38,7/1
10. Natalja Burdiga (Ukr) 39,5/0
...
34. Teja Gregorin (Slo) 1:59,1/2
72. Andreja Mali (Slo) 3:50,2/5
89. Anja Eržen (Slo) 5:04,8/5

- vrstni red v svetovnem pokalu:
1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 443 točk
2. Dorothea Wierer (Ita) 334
3. Valj Semerenko (Ukr) 330
4. Darja Domračeva (Blr) 326
5. Karin Oberhofer (Ita) 296
6. Veronika Vitkova (Češ) 291
7. Franziska Hildebrand (Nem) 274
8. Olga Podčufarova (Rus) 251
9. Jekaterina Glazirina (Rus) 244
10. Franziska Preuss (Nem) 239
...
18. Teja Gregorin (Slo) 182
53. Andreja Mali (Slo) 27

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CRNALUKNJA
09. 01. 2015 16.59
+1
aha....saj tukaj bom nekaj povedal...a ni zadosti terorizma,zdaj še putina prikazujejo kot pošast s vzhoda,...mislim to poniževanje drugih verstev,narodov....vodi zahod v samouničenje.... blokirate vse komentarje na novice iz francije,tudi putinove ......pustite mohameda pri miru (nisem musliman),pustite putina ......če že hočete koga zafrkavati ,vi NOVINARJI,pa zafrkavajte v domačem okolju župnike,policiste itd. pustite druge pri miru....vse kaj se dogaja v zadnjih nekaj let je samo odgovor na poniževanje vsega kar ni zahodnjaško..... prepozno bo potem jokati,evo primer je še svež.....a zahodu ni jasno na kakšen način se je rimsko cesarstvo razpadlo,a mu ni jasno zakaj je nemčija kapitulirala?????in še bi lahko našteval.ni vam zadosti že odprta fronta z islamom,odpirate že fronto proti rusiji,morda še proti kitajski.....me pa sploh ne čudijo američani,niti pokvarjeni francozi in še nekaj gnjilih držav po prepričanju,čudi me slovenija,polska,češka,slovaška,ter ostali "mirovnjaki" kateri samo kimajo in sledio velikemu bratu.naši politiki naj raje poskrbijo da doma ni lakota,da poskrbijo za delovna mesta a ne samo da lapajo in se strinjajo z velikim bratom. tito,gadafi,mubarak,husein,kastro, so bili ljudje napredka in redu ...a se sploh kdo zaveda da po smrti huseina in revoluciji v sev.afriki pred 4 leti poteka svetovna vojna....konca ne bo,dokler zahod ne neha z skrajnje neprimernim vedenjem do vzhoda.....