Zimski športi

Višnarjeva: Na vsaki tekmi želim do finala

Ljubljana, 03. 11. 2012 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi so zimsko sezono svetovnega pokala "odprli" alpski smučarji in smučarke, konec novembra se bo začel tudi svetovni pokal v smučarskem teku. V ženski konkurenci bosta ambiciozno tekmovali izkušeni slovenski reprezentantki Katja Višnar in Vesna Fabjan.

Slovenski reprezentantki sta optimistični pred začetkom sezone in Vesna Fabjan je pred začetkom sezone povedala: "V tekmovalno sezono grem korak za korakom. Želim, da se bi sezona začela uspešno, ker gre potem vse lažje. Z dobrim rezultatom tako dobiš potrditev, da si dobro delal. Prvi cilj je, da prenesemo dosedanje delo na tekme kar se da najbolje. Drugi cilj je Tour de ski, ki bo letos potekal malo drugače kot v preteklih sezonah. Sledi Svetovno prvenstvo v Val di Fiemme, na katerem je sprint v klasiki. Vem, da ne sodim v ožji krog favoritk, a si s tem ne belim glave, saj mi je to le izziv, da tudi jaz lahko presenetim."

Katja Višnar in Vesna Fabjan
Katja Višnar in Vesna Fabjan FOTO: Damjan Žibert

Katja Višnar pa je spregovorila o ciljih in tudi o spremembah v ekipi: "Glavni cilj sezone je Svetovno prvenstvo v Val di Fiemme. Pred tem pa osredotočenost na vsak sprint posebej, se posebej na klasični sprint. Na tekme želim prenesti vse, kar sem trenirala, predvsem vzdržljivost in dobre občutke, da pridem na vsaki tekmi do finala in do želenih stopničk. S treningi in trenerji sem zadovoljna. Mislim, da smo vsi potrebovali spremembo in da je ta sprememba dobrodošla. Že prej sem poznala tak način treninga in mi zelo ustreza. Trener Per bo prisoten na tekmah svetovnega pokala in prvenstva. Do zdaj nas pozna samo, kako reagiramo na treningih. Per ima tak način dela, da tekmovalca obravnava posamično, ker mu le na tak način lahko najbolje svetuje in pomaga."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vlvjhlghlju?
03. 11. 2012 13.54
+2
Linford: Za vsak vplačan listek želim sedmico.