Zimski športi

Zmaga Marit Bjoergen, Višnarjeva po padcu brez finala

Kuusamo, 25. 11. 2011 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je zdrsnila v ovinku v polfinalu druge tekme svetovnega pokala v sprintu v klasični tehniki v smučarskih tekih in ostala brez finala. Pred tem sta izpadli Fabjanova in Jezerškova. Zmagala je Bjoergnova.

V uvodnih kvalifikacijah je bila uspešna tudi Vesna Fabjan s 25. mestom, skupno pa je bila v kvalifikacijah najhitrejša Norvežanka Vibeke Skofterud. Višnarjeva je nato v četrtfinalu tekla v skupini 4, kjer so bile še Rusinja Polina Medvedeva, Kanadčanka Daria Gaiazova, Nemka Katrin Zeller, Finka Krista Lahteenmaki in Norvežanka Therese Johaug, Fabjanova pa je tekla v skupini 5, kjer so bile še Norvežanka Marit Bjoergen, Poljakinja Justyna Kowalczyk, Američanka Kikkan Randall ter Finki Aino-Kaisa Saarinen in Kerttu Niskanen. Višnarjeva se je zanesljivo uvrstila v polfinale, saj je zmagala v svoji skupini in bila skupno v četrtfinalu na visokem drugem mestu, Fabjanovi pa to ni uspelo in je obstala v četrtfinalu.

V polfinalu je v prvi skupini zmagala Kalla, v drugi, "slovenski" skupini, pa je Višnarjeva padla v ovinku in zapravila vse možnosti za finale. Zasedla je peto mesto, v skupini je zmagala Norvežanka Marit Bjoergen, ki je izvrstno predstavo ponovila tudi v finalu in ugnala vse tekmice in dosegla drugo zmago v letošnji sezoni. Drugo mesto je osvojila Švedinja Kalla (+2,1), tretja je bila Norvežanka Skofterud (4,0). Katja Višnar je v polfinalu padla in zasedla deveto mesto, Vesna Fabjan pa je bila na koncu 25.

V kvalifikacijah je sicer nastopila tudi Barbara Jezeršek, ki pa je bila z 39. časom prepočasna za finalne boje.

Katja Višnar in Vesna Fabjan
Katja Višnar in Vesna Fabjan FOTO: Damjan Žibert

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geny42
25. 11. 2011 21.11
+3
Nočem bit žleht, ampak morm vprašat! Sicer Katji želim, da se ji to ne ponovi več in ji uspe dobr rezultat, ampak vprašanje je pa: koga bo pa Korolkevič zdej obtožvou za neuspehe, ko ni več servisne ekipe Peter Majdič??? Pa še nekej - Kar nekej "poznavalcev" se je ob Petrinem padcu najdlo in jo pljuvalo, pa je na koncu prtekla bronasto kolajno, a zdej boste pa tih?
FinnHolic
25. 11. 2011 17.11
+2
zakaj se tej vesni vselej nekaj pripeti?? vedno super odteče kvalifikacije, tudi polfinale.