Zimski športi

VIDEO: Slovenke optimistične pred lisico: 'Smučamo se dobro ...'

Maribor, 28. 01. 2016 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenske alpske smučarke tako kot vse druge te dni že nestrpno pričakujejo 52. Zlato lisico v Mariboru. Tekmovanje bo v soboto postreglo z veleslalomom, v nedeljo pa s slalomom. Predvsem v veleslalomu ima Slovenija z zadnjimi rezultati Ane Drev velike možnosti za novo odmevnejšo uvrstitev.

Več videovsebin
  • Ana Drev pred vikendom v Mariboru
    00:54
    Ana Drev pred vikendom v Mariboru
  • Slovenske alpinke za Zlato lisico
    00:15
    Slovenske alpinke za Zlato lisico
  • Iz 24UR: Vse pripravljeno za Zlato lisico
    01:59
    Iz 24UR: Vse pripravljeno za Zlato lisico
Ana Drev
Ana Drev FOTO: Damjan Žibert
Nekatere lisičke so že zbrane v štajerski prestolnici, med njimi so se danes pod vznožjem proge sedmi sili predstavile članice slovenske reprezentance, ki pa popoldan še odpotujejo nazaj v Avstrijo, kjer bodo trenirale še v petek. Temperature v Mariboru so namreč okrog deset stopinj Celzija, kar onemogoča treninge na Pohorju. A vodja proge Mitja Dragšič je optimističen. "Za Maribor ni čudno, kako je to mogoče, v Mariboru je vse mogoče. Nisem preveč optimističen, če rečem, da je proga v dobrem stanju. Imamo izdelano, kako jo narediti odlično, predpriprava je bila narejena pravi čas, to je zelo pomembno. Ti delavci, strokovnjaki, ki vrsto let s temi izkušnjami to delajo, so znova dokazali, da je Maribor pozimi bel in temu je danes tako. Tekme za Zlato lisico bodo, kot smo navajeni, ene boljših v sezoni, trudili se bomo to dokazati," je uvodoma dejal Dragšič. Optimistična so tudi slovenska dekleta, teh bo vsak dan na smučišču po šest. V soboto bodo na veleslalomu nastopile Katarina Lavtar, Ana Bucik, Ana Drev, Maruša Ferk, Tina Robnik in Ilka Štuhec, v nedeljo na slalomu pa še Bucikova, Lavtarjeva, Ferkova, Klara Livk, Meta Hrovat in Saša Brezovnik.

Denis Šteharnik
Denis Šteharnik FOTO: Damjan Žibert
"Vzdušje v ekipi je fino, počutim se mirno, v prejšnjih dneh sem malo nehala razmišljati, da je to prva tekma po Flachauu, saj sem bila zaradi tega malo bolj živčna. Zdaj je v redu, ne nalagam si pritiska, vesela sem, da imam dobre pogoje, danes se vračam nazaj v Avstrijo, kjer bom jutri še trenirala, verjamem, da bom v soboto dala svoj maksimum," je povedala Drevova, ki je pred 14 dnevi v Flachauu z drugim mestom poskrbela za uspeh sezone. Delo deklet je pohvalil tudi Denis Šteharnik, glavni trener. "Trenirali smo sicer v Kranjski Gori, a se je otoplilo in smo se morali prestaviti v Avstrijo. Dekleta so dobro trenirala, zadovoljen sem z delom ekipe, punce smučajo dobro, vzdušje je dobro, v veselje mi je delati z njimi, težav ni. V Mariboru pričakujem dobre rezultate, zelo dobro so pripravljene, želim jim, da izpeljejo vožnje, kot se bomo dogovorili," je dejal Šteharnik. Po poškodbi gležnja se med najboljše vrača Ana Bucik, ki je v sezoni že opozorila nase z dobrimi rezultati v slalomu. "Nekaj težav z gležnjem je še, oziroma jih čutim, pa čeprav sem imela po Flachauu 10-dnevni smučarski premor. Po tem me je bilo najbolj strah, kaj bo, ko pridem nazaj na sneg, če bo to pravo smučanje še prisotno. Lahko sem normalno trenirala in tudi moje smučanje je dobro, tako da sem zadovoljna s treningi," je dejala Bucikova. Domačega nastopa se veseli tudi Mariborčanka Štuhčeva, ki pa ji slalom in veleslalom nista prvi disciplini.

Maruša Ferk in Ana Bucik
Maruša Ferk in Ana Bucik FOTO: Damjan Žibert

"Progo poznam, to je moja domača tekma, vsako leto je super priti sem, zdaj pa sodeluje še vreme. Sicer je pretoplo, a so vseeno lahko pripravili progo, tako da poklon Pohorcem in vsem, ki so pomagali k temu čudežu. Na progi sicer še nisem smučala v tej sezoni, verjamem, da ni kakšne nove prelomnice in še večje strmine. Upam, da bo proga zdržala in da bom pokazala svoj maksimum, ki bo dovolj za kakšen dober rezultat," je dejala Štuhčeva, sicer specialistka za hitre discipline.

V Maribor, kjer se bo z žrebanjem startnih številk dogajanje začelo že v petek zvečer, prihajajo smučarke iz 23 držav, svojo prisotnost na tekmi pa sta kot gledalca potrdila tudi predsednik države Borut Pahor in Tina Maze.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bus303
29. 01. 2016 15.02
Smučamo SE dobro?
M@ko
29. 01. 2016 21.23
+1
M@ko
29. 01. 2016 14.22
+1
Ja ja, vse se hvalijo, da dobro smučajo. Na koncu bo vse skupaj odpadlo.
NoExit
29. 01. 2016 12.45
+3
Sneg se topi ,ptiček na drevesu žvrgoli ,da Ana veleslalom dobi ...hhhh
aveeeeeee
28. 01. 2016 19.35
-6
kako si slovenske smucarke placajo treninge,letalske karte,hotel,...????sej nimajo nobene koristi od alpskega smucanja
BayernGomez
28. 01. 2016 20.25
+4
aveeeeeee
28. 01. 2016 20.34
-5
js nimam stroskov s komentiranjem !pa nuben jih ne pozna pa nic
BayernGomez
28. 01. 2016 20.58
+3
Vidm da ti branje glih ne gre. Vprašal sm ali imaš kaj koristi od komentiranja? Sicer pa tebe noben ne pozna.
aveeeeeee
28. 01. 2016 21.12
+0
res nimam nobene koristi,sam nimam pa nobenih stroskov .hahhaha in njih tud noben nepozna ,pa na sezono zasluzjo po 5000 evrov usaka hahah
rolica
28. 01. 2016 19.25
+2
Srečno punce!
catman
28. 01. 2016 18.15
+3
Ana je cartik, daj jim vetra.