Zimski športi

VIDEO: Na Pokljuki harmonika in biatlonska polka

Pokljuka, 14. 11. 2013 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./G.J./STA
Komentarji
9

Slovenski biatlonci nestrpno pričakujejo začetek sezone, prva tekma svetovnega pokala bo na sporedu 24. novembra, vrhunec sezone pa bodo olimpijske igre. Prvi adut v moškem delu slovenske izbrane vrste je Jakov Fak, ki je imel v pripravljalnem obdobju težave s poškodbo rame. Pred odhodom na Švedsko so se biatlonci ob spremljavi harmonike sprostili s polko.

Slovenska biatlonska reprezentanca bo čez deset dni začela novo sezono svetovnega pokala. Prva postaja bo konec novembra švedski Östersund, slovenski biatlonci pa so se na Pokljuki predstavili pred začetkom olimpijske sezone. Večji del ekipe se bo že v soboto odpravil na Švedsko, Östersund bo gostil prve tekme svetovnega pokala, prva bo na sporedu 24. novembra, ko se bodo merile zasedbe mešanih štafet. "Cilj so vsaj dvoje stopničke, v skupnem seštevku pa se želimo približati tretjemu mestu. V prvem delu sezone bo orientacija predvsem na izpolnjevanju oziroma potrjevanju olimpijskih norm, nekateri posamezniki, ki so očitni kandidati, so jih že potrdili, nekateri jih še morajo. Cilj za OI je vsekakor medalja, manjka nam samo še to, saj imamo s svetovnih prvenstev že celotno zbirko. Prepričan sem, da so naši tekmovalci sposobni, da domov pridejo z medaljo okoli vratu," je olimpijsko sezono pospremil vodja biatlonske reprezentance Matej Oblak.

Glavni trener Uroš Velepec še ni razkril, kdo bo v štafeti v Östersundu, izpeljali bodo interne kvalifikacije: "Tekmovalci me navdušujejo iz dneva v dan. Danes je tako visoko motivirano ekipo težko najti. Stremijo k temu, da ne bi bili najboljši na vasi, temveč na svetu. Nisem blag trener, treningi so zahtevni, toda nihče se ne pritožuje." Prvo ime slovenske biatlonske ekipe Jakov Fak je nekaj treninga izgubil zaradi poškodbe rame, vendar je zadovoljen s potekom zdravljenja in meni, da bo v kratkem v pravi formi: "Sanacija rame je pri koncu, treniram brez bolečin. Nekaj treninga je bilo izgubljenega, a z Urošem in Tomašem smo to krpali in med terapijami naredili čim več treninga. Zdaj vse poteka tako, kot mora, in mislim, da bom v kratkem času na ravni, ki si jo želim."

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert
"Na koncu sezone si ne bi rad očital, da česa nisem naredil stoodstotno. Vse gre v pravo smer in pričakovanja so temu primerno visoka. Zadnji dve sezoni so rezultati stagnirali, zato si letos želim narediti preskok naprej," pa je pričakovanja strnil Klemen Bauer, ki je na Pokljuki prejel tudi čestitke reprezentančnih kolegov za nedavno opravljeno diplomo na fakulteti za šport. Med aduti za visoke uvrstitve bo tudi Teja Gregorin, ki si želi, da bi še napredovala: "Nikoli nisem zadovoljna s trenutnim stanjem. Rada bi dobro startala v sezono, saj bi si s tem zagotovila olimpijsko normo, seveda pa bi tudi pridobila samozavest in še bolj verjela, da lahko naredim marsikaj."
Slovenska biatlonska reprezentanca
Slovenska biatlonska reprezentanca FOTO: Damjan Žibert

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antonino
15. 11. 2013 11.24
+1
a ima Jaka še lanski dres - vidim, da je sponzor tudi mobi, katerega pa ni več
antonino
15. 11. 2013 11.21
+4
Pa tako vsi kritizirate hrvate, pa je edini, ki nam nosi medalje, pa še slovensko govori lepše, kot dve tretjini slovencev. SREČNO JAKA
gullit
15. 11. 2013 10.50
+4
Srečno reprezentanca Slovenije. Z veseljem vas bom gledov na OI. Jakov Fak je pa najprej velik človek pa tudi odličen športnik.
Vance
15. 11. 2013 09.15
+4
Živijo kot ena složna družina,ki gara,se odreka marsičemu in je borbena.Rezultati so vidni in tata Uroš je lahko ponosen na svoje otroke.SREČNO!
antonino
15. 11. 2013 11.23
+3
Smetano požrejo pa razni funkcionarji - sivi strički
janezpodre
15. 11. 2013 07.20
+7
Ko se upokoji, lahko Fak uči slovenske smučarje slovenščine, ejga.
Olcar 1
14. 11. 2013 20.12
+14
vsa cast jakov in veliko medalj ti zelim:) lahko bi ti marsikoga ucil slovenscino..pohvala
NavihanNavihan?ek
14. 11. 2013 19.48
+12
eden od redkih 250.000 + nevem koliko, ki se je uspel asimilirati. :)
rambek
14. 11. 2013 19.28
+14
Fak ti si nas ne pa jihov