Zimski športi

VIDEO: Ivica Kostelić: Resnih smučarjev ni več!

Kranjska Gora, 08. 03. 2016 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić je zaskrbljen nad dogajanjem v svetovnem pokalu. Čeprav se spogleduje s koncem športne poti, ga še veliko bolj skrbi, da med elito ni več tekmovalca, sposobnega nastopati v vseh disciplinah.

Hrvaški smučarski šampion Ivica Kostelić je bil morda celo zadnji, ki si je upal nastopati v vseh disciplinah. Skupaj z nepopustljivim očetom Antejem Kostelićem – Gipsom sta v obup spravljala največje ase bele karavane, ki niso našli recepta, s katerim bi mu preprečili zmago na legendarni kombinaciji v Kitzbühlu. Domače Sljeme je bilo zanj, kot še za nekatere ase bele karavane, zakleto. Zmage s hriba nad Zagrebom nima in je najverjetneje nikoli ne bo imel, a v srcih smučarskih poznavalcev bo za vedno ostal nekaj posebnega. Tudi če jutri obelodani vest o svojem slovesu.

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić FOTO: AP

Če je pred začetkom letošnje sezone prisluhnil Tini Maze, jo prepričeval o obstanku v svetovnem pokalu oz. ji govoril naj o nadaljevanju športne poti temeljito razmisli, je zdaj on tisti, ki bo primoran Črnjanko poklicati in vprašati, kaj naj naredi. Skupno kar 15 operacij kolen je ekstremno veliko, zato je pravi čudež, da je letos sploh še vztrajal med najboljšimi. Kot nam je zaupal v intervjuju, v zanj domači Kranjski Gori, športni niso samo rezultati, ampak je tudi ljubezen do smučanja.

Gips ne razume več slaloma
Čeprav pred kamero ni želel, je bil Ante Kostelić z zmigovanjem z glavo, dovolj jasen. To zanj ni več slalom. Že po olimpijskih igrah v Sočiju je govoril, da je povsem jasno, zakaj ljudi najbolj tehnična disciplina ne zanima več. Zato, ker so slalomi postali primerljivi s tekom na 100 metrov. "Pa tu nihče ne odstopi," je zahtevnost tekme v nevezanem pogovoru komentiral nekdanji rokometni trener.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Psagan
09. 03. 2016 17.58
+5
Velik športnik in še večji človek....RESPECT
mincatinca
09. 03. 2016 14.08
+1
Ja , bože mili, saj se nič ne sliši
JanZiska
09. 03. 2016 11.13
+2
Jaz sem resen smučar, trikrat se peljem pa grem na pir.
Ivan janez
08. 03. 2016 23.36
+1
Mi v Sloveniji ne bomo imeli teh problemov.
Prudi
08. 03. 2016 19.48
+28
Vsaka čast Ivico za čudovito kariero. Vsaka čast tudi 24ur za izjemen prispevek z katastrofalnim tonom.