Zimski športi

VIDEO: Blažič: Participacije ne bodo tako boleče …

Ljubljana, 07. 05. 2013 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./B.B.
Komentarji
1

Novi vodja panoge za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije je postal Dušan Blažič, ki je že sestavil strokovni štab, sestavil programe, eden izmed ciljev za bližnjo prihodnost pa je sestanek s šefom ekipe Team to aMaze.

Slovenska smučarija se je znašla pred začetkom ene najpomembnejših sezon. Začenja se namreč olimpijsko leto, pred katerim so se vsaj v alpskem delu zgodile spremembe. Predvsem, ko gre za sestavo trenerskih štabov. Novi vodja panoge za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije je postal Dušan Blažič, ki je v dobršni meri sestavil tudi trenerske štabe.

Zanimivo pri vsem skupaj je, da je povratnik na krovno smučarsko organizacijo Blažič naslednji v nizu 'elanovcev' na zvezi. Pred leti je namreč Bojan Križaj prišel na položaj šefa alpskega sklada, a ni uspel najti oz. zadržati generalnega pokrovitelja alpincev – nazadnje je bila to avstrijska zavarovalnica, ki jo je k sodelovanju povabil Tone Vogrinec – v zadnjih letih pa sta bila na zvezi aktivna še dva nekdanja uslužbenca gorenjskega podjetja – Matjaž Šarabon, ki je podobno kot Križaj neuspešno iskal generalnega pokrovitelja, med tistimi, katerih učinek pa je bil za mnoge neviden, pa je še Matija Vojsk.

Dušan Blažič
Dušan Blažič FOTO: Damjan Žibert

Blažič bo tako že od samega začetka pod drobnogledom, mnogi pa se že sprašujejo, s kakšno referenco je šef moškega dela reprezentance postal Miha Verdnik. Nekoč je že bil predstavnik alpskega dela, a se je poslovil. Prehitro? Letos bo časa in predvsem priložnosti dovolj, tekmovalci v hitrih disciplinah pa so vseskozi blizu svetovnemu vrhu ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
07. 05. 2013 18.32
+8
STROKA je zagotovljena ! Sej človk ne more verjet kaj se grejo funkcionarji na ski zvezi