Zimski športi

VIDEO in FOTO: Tina Maze odgovorila radovedni navijačici: Kje se že naročajo dojenčki?

Ljubljana, 20. 05. 2015 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
T.Š./T.V./STA
Komentarji
162

Slovenska smučarska zveza je po izjemno uspešni sezoni na Kongresnem trgu pripravila sprejem za naše šampione. Množico so tako med drugim pozdravili Tina Maze, Peter Prevc, Filip Flisar, Žan Košir in ostali.

Več videovsebin
  • Izjava Tine Maze
    01:18
    Izjava Tine Maze
  • Izjava Petra Prevca
    00:47
    Izjava Petra Prevca
  • Izjava FIlipa Flisarja
    00:22
    Izjava FIlipa Flisarja
  • Izjava Jakova Faka
    01:03
    Izjava Jakova Faka
  • Iz SVETA: Dan prvakov
    01:40
    Iz SVETA: Dan prvakov
  • Iz 24UR: Že začenjajo priprave na novo sezono
    02:57
    Iz 24UR: Že začenjajo priprave na novo sezono
  • Iz 24UR ZVEČER: Trije šampioni
    05:51
    Iz 24UR ZVEČER: Trije šampioni

Ljubljana je danes pričakala najboljše slovenske športnike, ki so pozimi slovenske ljubitelje športa razveseljevali z izjemnimi dosežki. Smučarska zveza Slovenije je v počastitev Tine Maze, Petra Prevca, Filipa Flisarja in drugih na Kongresnem trgu pripravila prireditev dan šampionov. Prireditve so se udeležili skoraj vsi zimski športniki, člani vseh sedmih panog, združenih v Smučarsko zvezo Slovenije. V karavani so bili največji zimski športniki, ki jih premore Slovenija, z izjemo Žana Koširja, ki ga je prehlad prikoval na domačo posteljo, člani reprezentanc ter mladi in obetavni, katerih čas šele prihaja.

Kljub temu, da se v Ljubljano niso zgrnile velike množice, nekateri so se premislili zaradi napovedi ploh, za druge je zima le še oddaljeni spomin, na Kongresnem trgu se je tako zbralo med 500 in 800 najzvestejših privržencev, je prireditev minila v dobrem vzdušju.

V ospredju je bila slovenska zimska kraljica Tina Maze, lastnica štirih olimpijskih kolajn in devetih odličij s svetovnih prvenstev. Štirikratna svetovna in dvakratna olimpijska prvakinja se je prvič po osebni odločitvi, da naslednjo tekmovalno sezono izpusti in se prepusti drugim življenjskim izzivom, družila s podporniki, ki se jim je res posvetila, tako je prešerne volje podpisovala spominske kartice, delila avtograme, se rokovala in objemala ter pozirala fotografom.

Tina Maze si je vzela čas za navijače.
Tina Maze si je vzela čas za navijače. FOTO: Damjan Žibert

Pred tem je na velikem odru iz rok enega izmed pokrovitelj prevzela steklenico velikanko penine, nato v roke vzela mikrofon ter navijače povprašala za njihov odziv in če jo želijo še o čem povprašati. Opogumila se je starejša gospa, ki pa ni ovinkarila in je Tino povprašala, kdaj načrtuje družino in kdaj bo naročila kakšnega otroka. Tina se ni pustila zmesti in je odgovorila, da vse ob svojem času. Seveda pa je Tina gospo tudi vprašala, če se otroke naroča, in gospa ji je odgovorila, da pri štorklji in da je tej štorklji ime Andrea.

"Tina je skupaj z vsemi osvojenimi kolajnami naredila velik korak v to smer, da je s pravo mentaliteto postala resnična šampionka. Šampion mora biti predvsem človek, državljan in ona je 360 stopinj prava oseba," je bil ob današnjem dogodku vzhičen življenjski sopotnik, trener in vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi.

Še zlasti sprejem pri predsedniku države se je dotaknil Massija: "To so zelo častne stvari, ki mi dajejo ogromno ponosa, ogromno veselja, meni osebno in Tini in vsem športnikom. Končno se lahko posvetimo tudi občinstvu. Pri predsedniku je vedno zelo lepo, prvič sem bil zelo šokiran, saj nisem mogel dojeti, da grem na sprejem k predsedniku republike. Te vrednote imam na zelo visoki ravni. Lahko rečem, da je predsednik Pahor pravi predsednik za športnike."

Tinini odločitvi, da zamrzne svoj športni status, Massi ne nasprotuje, je pa res, da to ne bo pravi premor: "Vsekakor ne bo imela takšnih priprav kot doslej, jo bo pa treba pripraviti, da bo imela še vedno odprto to možnost, če se bo odločila, da se po enem letu vrne nazaj. Telo, ki ga je gradila v zadnjih dvajsetih letih, je treba vzdrževati in pripraviti za to, da nadaljuje ali da neha."

"Mi je zelo všeč, da se lahko družimo z navijači, mislim, da se tudi zimski športi zaslužijo en del pozornosti, mi je všeč celotna zgodba," je bil izkazane pozornosti in časti vesel dvakratni svetovni prvak v biatlonu Jakov Fak. "Takšne priložnosti so lepe tudi iz tega zornega kota, da se lahko tudi mi športniki med seboj družimo, poklepetamo, ker potem takšnih priložnosti ne bo več veliko, saj bo vsak od nas zatopljen v svoje priprave. Vesel sem tudi tega, da so mi danes med prireditvijo izročili poštne znamke. Ne vem, ali se jih da dobiti na Pošti Slovenije. Sem pa izredno ponosen. Potem, ko sem že bil upodobljen na znamki za hrvaško pošto, sem zdaj upodobljen tudi na znamki pošte v Sloveniji. Gre za eno lepo gesto, sem zelo vesel in ponosen nase," je ob robu prireditve na Kongresnem trgu dejal Fak.

Športnike je zgodaj popoldne najprej sprejel predsednik republike Borut Pahor. Glavni akterki Tini Maze je podaril kamen, ki ga je oblikoval sam na kamnoseški delavnici na Krasu, izpostavil pa je, da vsi rezultati najdejo pot do srca vseh Slovencev. "Moj dan se je začel s športom in se bo z vami tudi končal. Zjutraj sem se odpravil z dvema skakalcema, Petrom Prevcem in Jurijem Tepešem na Ptuj, kjer smo se udeležili Unescovega teka. Bili smo v kombiju, sprva nista govorila med sabo, do konca poti sta se kregala. Ne vem, zakaj se je šlo. Šalim se," je uvodoma duhovito začel svoj govor zimskim šampionom Pahor.

"Izrekam vam, v imenu vseh naših ljudi, neskončno in neizmerno hvaležnost za izjemne rezultate v tej in v vseh drugih sezonah. Ti rezultati najdejo pot do srca vseh naših ljudi. Slovenci smo športen narod. Tudi zato je treba vzgojiti tradicijo, ki jo zdaj imamo. Ste svetel vzor, ki ime Slovenijo nosite v svet z najbolj slavnim duhom," je nadaljeval Pahor.

Slovenski predsednik se je nato spomnil še na Tino Maze, ki je pred časom sporočila, da vsaj začasno prekinja kariero. "Sem in tja obiščem kakšno delavnico, grem na kmete, z našimi ljudmi opravljam raznorazna dejanja. Včeraj sem bil na kamnoseški delavnici na Krasu, kjer so me učili nekaterih spretnosti. Na koncu sem se odločil, da to posvetim Tini Maze. Tina, vi ste najavili skoraj konec kariere. Ne še čisto, morda nas boste presenetili. Zato tudi kamen ni do konca oblikovan. Zato tudi ta konec ni do konca oblikovan. Če vi niste do konca povedali, tudi jaz ne bom do konca končal umetnine. To vam podarim z vso težo vaših dosežkov," je razložil Pahor in Tini Maze podaril kamen, ki ga je izoblikoval sam.

"Simbolično je lepo, da je zgodba nedokončana. Mislim, da se nobena ne konča popolnoma in da vsaka najde nadaljevanje. Hvala za to izjemno darilo," pa se je zahvalila Korošica.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (162)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kvaternik
21. 05. 2015 17.55
+0
Ni ga junaka v (našem) novinarstvu, da bi totalno bolnim Slovencelnom razložil, da to stvar po svetu se ne gleda, da je brezvrednosti. Človek bi stavil, da 80set procentov od teh Slovenskih smuč. fanatikov, verjame, da tudi po svetu je isto kot tukaj. potreben jim je boksarski udarec, da se zdramijo.
bossanoga
21. 05. 2015 15.46
+5
Takšno vprašanje lahko postavi samo baba, ki ni nič bolj pametna od kure.
Porocilo
21. 05. 2015 14.25
Evo Machoman007 danasnje kuhanje.
MARK AUREL
21. 05. 2015 10.40
-9
tak odgovor je bilo pričakovati od te arogantne k-------
Uporabnik1245345
21. 05. 2015 15.43
+3
Kakšen bi bil šele ti, če bi bil tako uspešen, kot je ona. Imamo srečo.
scipio
20. 05. 2015 22.03
+44
Bravo Tina, Andrea, Žan, Pero in vsi, ki ste zraven. Dokazujete, da si kot Slovenc lahko nadpovprečen, lahko si celo šampion, če združiš talent, trdo delo in nekaj sreče v zvezdah. 24ur, ti pa pazi, enga ravnatelja ste mediji že spravili v grob, zdaj spravljate v grob še enega zdravnika, ki se mu je očitno obrnil list, ko je gledal vse tisto nevrološko odhajanje ljudi v infaustno nebogljenost in na drugo stran in v in smrt in je videl in gledal človeka v povsem drugem delu življenske krivulje od tistega, ki ga vidimo pri mladem športniku in šampionu, je pa ta starostni in smrtni koridor prav tako naraven in življenski kot je pot na zmagovalne stopničke. Enemu od tisočev zdravnikov se je obrnil list, enemu od tisoč pilotov se je nedavno obrnil list malo drugače, pravzaprav zelo drugače in huje, oba pa skupaj z mano in tabo, dragi bralec, sta produkt te agresivne medijske in tudi širše družbene scene, ki takole kot ta stran dnevno izpostavlja parafernalije, babje joške in kimkardašjanine tresljaje, pozablja pa namenoma vsak dan spregovoriti o pravih resnicah in vrednotah življenja, o tem namreč, kar na nek način zna delat vsak mujezin z minareta 5x na dan za svojo rajo. pa da ne boš mislu, da sem musliman. Sem kršen slovenc, ki ljubi to deželo, a slabo prenaša to sceno, ki jo nekateri ustvarjajo.
Porocilo
20. 05. 2015 22.17
+4
Vov, tako dobrega komentarja ze dolgo ni bilo. Zal pa mislim, da ga bo malokdo razumel.
fiftgear
20. 05. 2015 23.48
-10
nič niso mediji spravili v grob, sej niso mediji seksali, se je pač treba zavedati kakšne so lahko posledice če te kdo opazuje
drugnben
20. 05. 2015 21.51
+6
brkačo v srajci!!!!!!! prov paše mu haha!!!!!! same legende na enem mestu.... lepo lepo! prov fajn jih je videt in ponosni smo nanje!
ZlonamerniGeneralFranco
20. 05. 2015 21.50
+6
Cestitke adminu ki podpira srbske nacionaliste, to me res veseli. Za vse tiste ki pravite, da je smucanje rekreacija in ne sport: ali potemtakem usain bolt tudi ni sportnik, saj samo tece, tek pa je rekreacija, ane? Potemtakem je fuzbal v bistvu skupinski tek z zogo in je tudi samo brezvezna rekreacija. Svet smucanja ne spremlja zato ker nimajo vse drzave vzpetin primernih za tak sport. Anglija ma najvisji vrh okoli 1000 metrov in potem eni geniji ugotovijo da ne marajo smucanja. Ce ne znate cenit nasih talentov in reliefa kakrsen pac je je najbolje da se nehate klicat slovenci. Tisti, ki pa se tako ali tako ne klicete slovenci pa na tem slovenskem forumu nimate kaj iskati.
monika raikonnen
20. 05. 2015 21.53
-4
ja glej smučanje je popularno samo v alpskih državah
Cambi7
20. 05. 2015 21.58
+11
dtagahe, preseli se v Libijo, je dovolj ravnine, pa še dirke s kamelami prirejajo! Preverjeno :-))
Porocilo
20. 05. 2015 21.59
+5
Dtagahe, ti si tudi popularen doma, ko si sam med stirimi zidovi.
monika raikonnen
20. 05. 2015 22.00
-7
men ni jasn zakaj hočte da prikazat da je smučanje fuuuuul popularen šport
Porocilo
20. 05. 2015 22.05
+11
Cambi7
20. 05. 2015 21.44
+21
Malo sem prečesal te spodnje komentarčke in me je včasih prav sram, da sem Slovenec!!! Imamo unikate v vseh vrhunskih športih, samo milijon nas je, vsi skregani med seboj, edino v športu nas svet, kolikor toliko pozna!!! Ne bom omenjal imen. Zapečkarji, imate lepo priložnost talati minuse. Lp Cambi
monika raikonnen
20. 05. 2015 21.45
-19
a ti štekaš da zimski športi niso tok popularni
Cambi7
20. 05. 2015 21.49
+19
gapeeeeeeee
20. 05. 2015 21.16
+1
Bolnica 24 ur na dan....pa saj niste resni, ne eni ne drugi ;)Admin pa še najmanj!!!!
RageAgainstTheMachine
20. 05. 2015 20.51
+4
dtagahe 20.05.2015 16:24:54 zakaj noben ni osvojiu še s svojim klubom ligo prvakov ? je 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 bolj cenjena lovorika kot vkg.osvojitev nba lige ,stanylevega pokala ,..... so veliko bolj cenjene kot pa vkg Slovenci smo že osvojili stanleyjev pokal, pa vi? In stanleyjev pokal je vsaj meni večja lovorika kot liga prvakov, ker je hokej pač veliko bolj zahteven šport kot nogomet.
monika raikonnen
20. 05. 2015 20.52
-4
ja sam nogomet je najpopularnejši šport na svetu ,se prav da več pomen zmaga v ligi prvakov.soriiiiiiiiiiii
Porocilo
20. 05. 2015 21.15
+5
Dtag. ti nisi dorasel, da funkcijoniras v napredni druzbi, ker si zelo osko razgledan. Ce v druzbi ponavljas ene in iste pogovore se ti ze prav norca delajo iz tvoje niske razgledanosti
monika raikonnen
20. 05. 2015 21.17
-2
to se nism js spomnu da je nogomet najpopularnejši šport na svetu ,men bi blo tud prou da je tenis najpopularnejsi sam je pač nogomet
monika raikonnen
20. 05. 2015 21.29
+0
še več registriranih nogometašov je na svetu kot pa hokejistov
Porocilo
20. 05. 2015 21.31
+3
monika raikonnen
20. 05. 2015 23.11
-2
glej pač je nogomet najpopularnejši šport na svetu
kvaternik
20. 05. 2015 20.37
-7
Bodimo kratki. Od smučanja se ne da živet. Ne kot narod, ne kot posameznik(če ga kot pri nas zalaga država, Mazetka). Moramo se (končno, odhaja Kocijančič, največje zlo drugim športom-bolnik smučanja) pridružit, tekmovat v športih, ki ostali svet privlačijo. Tudi novinarji morajo prispevat svoje, povedat Slovencelnem, da smučanje spremlja samo 3-4 procente sv. življa.
?ole Skopušnik
20. 05. 2015 20.41
-6
Smučar postane tisti, ki nima vsaj povprečnih atletskih sposobnosti. Zato smučanje tudi spada v sponzorirano rekreacijo pa to.
ZlonamerniGeneralFranco
20. 05. 2015 20.52
+6
Sepravi bos tudi ti smucal v svetovnem pokalu genij en.
?ole Skopušnik
20. 05. 2015 20.36
-5
Prenose tekem svetovnega pokala prenašajo v povprečju tri (3) TV ekipe. Toliko o prepoznavnosti Slovenije v svetu. Lp (Lp ni long play, ampak lep pozdrav pa to)
odkimasin
20. 05. 2015 20.35
-9
Tina čimprej si najd enga Kranjskega Janeza!
kemakol
20. 05. 2015 20.27
+2
spet bo janša kriv
ZlonamerniGeneralFranco
20. 05. 2015 20.21
+11
Dtgahe pravi tenis in fuzbal ... To sta edina sporta v katerih ima njegova velika obubozana srbija prednost pred slovenijo. Kje ste srbi v kosarki, plavanju, kolesarstvu, atletiki, hokeju ... Ti bom jaz povedal, ste na dnu in se lahko samo skrijete omejenci eni.
monika raikonnen
20. 05. 2015 21.06
-5
ZlonamerniGeneralFranco
20. 05. 2015 21.40
+4
pa a se lahko primerjate s slovenijo? V tenisu imate v celi zgodovini enega predstavnika, vse ostalo je podenj in bo tudi bilo ko se đoko upokoji, v fuzbalu pa itak velja da nizja kot je inteligenca, vec imas v nogah in srbi ste krasen primer.
monika raikonnen
20. 05. 2015 21.42
-3
maneno48
20. 05. 2015 20.18
+9
Tina, naj se ti uresničijo želje !!!
šumar
20. 05. 2015 20.09
-10
ni sposobna met otroka ima preveč dela sama s sabo
vstajnik1941
20. 05. 2015 21.02
+0
povanpireni
20. 05. 2015 19.51
+0
Kje se naročajo dojenčki, zato bi imel odgovor Pavle Rupar, bivši SDS-ov poslanec !!!!!!!!!
kvaternik
20. 05. 2015 19.50
-3
Koliko neki narod porabi časa za preklop k športom, ki jih svet rad spremlja. Skoraj identično časovno povojnim pobojem. Povsod je Duh Stanovnikov, le da je "isto pakovanje" pri smučanju. Do sedaj je bil šef, ortodoksni komunista Kocijančič. Nobene razlike.
kvaternik
20. 05. 2015 20.54
-3
Veš kaj pomeni biti dober. Zimske dejavnost(govori se, da ne spadajo uradno k športom) so enako kot biti najbolši na svetu(Čehi) v pitju piva, toliko.
ZlonamerniGeneralFranco
20. 05. 2015 21.42
+3
Veseli me da admin brise moje komentarje ki zalijo srbe, dtagahejevih ki zalijo slovence pa ne.
Sputnik
20. 05. 2015 19.28
+8
pahor nas vrača v kameno dobo fani pa sprašujejo osebne stvari ki se jih ne tičejo. slovenska kultura at its best