Zimski športi

Vanessa Mae se je (pričakovano) pritožila na Cas

Lozana, 04. 12. 2014 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tajska violinistka Vanessa Mae, ki jo je krovna smučarska zveza (Fis) zaradi goljufanja pri kvalifikacijskih tekmah v alpskem smučanju za nastop na olimpijskih igrah v Sočiju kaznovala s štiriletno prepovedjo nastopanja, se je pritožila na mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Vanessa Mae Vanakorn želi s pritožbo v Lozani preprečiti prepoved nastopanja, ki jo je izrekla Fis, pa tudi svoje olimpijske dosežke pred izbrisom. Poleg prepovedi je namreč Fis predlagala Mednarodnemu olimpijskemu komiteju, da izbriše dosežke smučarke (v Sočiju je bila sicer v veleslasomu zadnja, 67. s 50 sekundami zaostanka za Tino Maze) zaradi kršenja olimpijskih pravil.

Vanessa Mae
Vanessa Mae FOTO: Reuters

Cas je danes potrdil le, da smučarka oziroma violinistka zahteva odpravo obeh kazni, da so primer odprli, več podrobnosti pa ne morejo izdati.

Fis je nedavno Vanesso Mae kaznovala s štiriletno prepovedjo nastopanja zaradi goljufanja na januarskih tekmah na Krvavcu. Poleg Maejeve je suspendirala tudi štiri slovenske smučarske delavce, ki so violinistki pomagali pri goljufiji. Fis je Ugotovila, da so bile kvalifikacijske tekme med 17. in 19. januarjem na Krvavcu prirejene. Te tekme, ki so jih izvedli na njeno prošnjo s posredovanjem tajskega olimpijskega komiteja, so bile za 36-letno violinistko zadnja priložnost, da si zagotovi nastop v Sočiju.

Kazni za tekme na Krvavcu je že pred Fis izrekla tudi Smučarska zveza Slovenije. Izvršni odbor SZS je že 10. julija četverici, ki je sodelovala pri pripravi in izvedbi tekem na Krvavcu, izrekel štiriletno prepoved delovanja v okviru SZS zaradi objektivne odgovornosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ziggi1
04. 12. 2014 17.34
+6
ma kaj sploh dela to na olimpijskih igrah???????????????? pa 50 sekund zaostanka jaz nebi imel ce bi se z lopatko spustil
vaza1
05. 12. 2014 08.49
Tam je želela biti, ker so to: olimpijske igre. In enkrat že dajte razlikovat olimpijske igre od svetovnih prvenstev.
ziggi1
05. 12. 2014 11.50
+1
nima kej tm delat ce 1 min zaostane nerealno je to. se vidi mda vse smrdi ukol tega da je sploh tja prišla