Zimski športi

Vajdič si v prihodnje želi več individualnega dela …

Kranjska Gora, 28. 01. 2010 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bernard Vajdič je na podkorenski strmini opravil veleslalomski trening, poleg Matica Skubeta pa je edini slovenski slalomist, ki je že prispel v Kranjsko Goro.

"Situacija na progi je iz leta v leto podobna. Podkorenska strmina je poledenela, danes še prekrita z manjšo plastjo snega. Ko jo bodo polili z vodo in počakali na ohladitev, pa bo enaka kot v preteklosti," je po preizkušanju velelslalomske proge za 24ur.com povedal slovenski specialist za slalom Bernard Vajdič, ki na nočnem slalomu v Schladmingu podobno kot drugi člani slovenske odprave ni vknjižil točk. Vprašanje pa je, v kolikšni meri je pripravljen za veleslalom. Letos bo imel podobno kot drugi člani reprezentance dve možnosti za osvajanje točk: "Veleslalomu pred začetkom sezone nisem namenil posebnih priprav, saj sami veste, kdaj in predvsem kako sem začel sezono. Moj prvi stik s snegom je bil namreč na prvih tekmah svetovnega pokala."

Bernard Vajdič
Bernard Vajdič FOTO: Damjan Žibert

Popularni Beri, ki ima v letošnji sezoni najbolj konstantne rezultate med slovenskimi specialisti za tehnične discipline, je lani navdušil na slalomu, ko je zasedel deseto mesto, a od takrat se je veliko spremenilo. Poškodba mu je namreč preprečila priprave na začetek sezone, spremembe pa so bile  v trenerskem štabu. Šef za tehnične discipline je namreč postal Cene Jovan. "S Cenetom sem sodeloval od dvanajstega leta do moje vključitve v A-reprezentanco. Žal je bilo letos težko začrtati cilje, saj sem praktično brez 'baze' začel sezono. V prihodnje si želim tudi nekaj več individualnega dela s trenerji," je še dodal Velenjčan.

Z odpadlim adelbodenskim veleslalomom se mu je ponudila dodatna možnost za preizkušanje podkorenske strmine, s katero bo moral biti na 'ti', ko bo prišel na vrsto slalom. Poleg Vajdiča je v Kranjsko Goro od udeležencev slalomske tekme prispel še Matic Skube, preostanek ekipe, ki bo branila slovenske barve v najbolj tehnični disciplini pa se mudi na treningu v Mariboru.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

locan
28. 01. 2010 16.01
Skubi, preseneti jih že v veleslalomu.
Nešo Topi?
28. 01. 2010 14.56
Gremo Bernard saj znaš vozt slalom, pokaž naciji kaj si, pa še najboljše smučke maš saj tko pravijo poznavalci tega športa
jana11
28. 01. 2010 14.27
evo skube.....čs za ponovno uvrstitev v 30. pa kkšno točko. pridemo navijat!
bbier
28. 01. 2010 14.27
ajmo vajdič, pokaži, da si iz pravega testa!