Zimski športi

V paralelnem veleslalomu Flander 7., Marguč 13.

New York, 16. 12. 2011 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rok Flander je v kraju Telluride v ZDA, ki je gostil deskarke in deskarje paralelnih disciplin svetovnega pokala, v veleslalomu zasedel sedmo, Rok Marguč pa 13. mesto. Zmagal je Avstrijec Benjamin Karl, ki tudi vodi v svetovnem pokalu.

Pri moških sta med sedmimi Slovenci v finale napredovala Rok Marguč in Rok Flander z 10. oziroma 11. časom kvalifikacij. Na koncu je bil Flander 7., Marguč pa je zasedel 13. mesto, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS). Zelo blizu šestnajsterice je bil Izidor Šušteršič, ki je zasedel 17. mesto, od nadaljnjih voženj v Tellurideu pa ga je ločila le stotinka sekunde. Žan Košir je bil 22., Tim Mastnak 27., Jernej Demšar 30., Jure Hafner pa je bil diskvalificiran.

Rok Flander
Rok Flander FOTO: Damjan Žibert

Na progi Misty Maiden sta se v osmini finala Marguč in Flander pomerila z Italijanoma Aaronom Marchom in Rolandom Fischnallerjem, ki sta na paralelnem slalomu v Landgraafu zasedla drugo in prvo mesto. Marguč je v prvo odpeljal bolje od Marcha, v drugi vožnji pa zaostal več kot pol sekunde in končal s tekmovanjem. Flander je italijanskega tekmeca ugnal za tri stotinke sekunde in se uvrstil v četrtfinale, kjer je srečal Švicarja Simona Schocha. Flander je v prvi vožnji prikazal za odtenek boljšo vožnjo, v drugi pa v primerjavi s tekmecem izgubil dobrih sedem desetink, kar je pomenilo napredovanje Schocha. Švicar je bil v polfinalu počasnejši od Karla, v malem finalu pa je premagal njegovega rojaka Antona Unterkoflerja. V velikem finalu sta se tako spopadla Avstrijca Andreas Prommegger ter Benjamin Karl, do zmage pa je prišel slednji.

Med tekmovalkami je slavila Avstrijka Julia Dumovits, ki je v finalu ugnala Švicarko Fraenzi Maegert-Kohli. Slednja vodi v svetovnem pokalu. Gloria Kotnik, edina Slovenka, je zasedla 23. mesto med 46. nastopajočimi. Končala je izven šestnajsterice, ki je nadaljevala nastope v finalu.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.