Zimski športi

Flisar zbolel in se ni prebil skozi kvalifikacije zadnje tekme: 'S sezono sem zadovoljen'

Arosa, 04. 03. 2016 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija v finalu zadnje tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v Arosi ne bo imela svojega predstavnika. Potem ko Blaž Ogorelc zaradi lažje poškodbe kolena v Švico ni dopotoval, je svetovni prvak Filip Flisar na sprinterski progi obstal v kvalifikacijah.

V svoji skupini – kvalifikacije so tokrat potekale na izpadanje – je Filip Flisar zasedel zadnje, tretje mesto, tako da se ni uvrstil med najboljših 32. "Na zadnjih dolgih poteh sem zbolel. Napadel me je bronhitis, kašljam, izkašljujem kri, tu sem sicer nekaj poizkušal, a ni šlo. Se pa kaj dosti zaradi tega ne sekiram, saj višje od četrtega mesta v svetovnem pokalu niti nisem mogel," je dejal Flisar, ki je s tem zaključil sezono na snegu, zasedel je končno peto mesto, in že razmišlja o kolesu in tekmovanjih v BMX, na katerih je nastopal že lani. Mariborčan je s sezono zadovoljen. Trikrat se je uvrstil na stopničke, v Idre Fjallu je tudi zmagal. "Lahko sem zadovoljen. Mislim, da je bila sezona v redu, jasno pa je, da bi lahko bilo tudi boljše. Izboljšati se da marsikaj, noben program ni tako dober, da se ga ne bi dalo dodelati. Seveda imam še rezerve, motiva mi ne manjka. Letos sem se dosti naučil, kar je zelo pomembno, za naslednje sezone imam dobro osnovo. Letos sem prvič delal z Italijani, vse stvari niso potekale stoodstotno, kot bi si želel, toda imam koncept, ki ga bom le še dodelal," je optimističen svetovni prvak.

Filip Flisar
Filip Flisar FOTO: AP

Pri moških je sprintersko preizkušnjo presenetljivo dobil 23-letni Rus Semen Denščikov, ki doslej na tekmah najvišjega ranga še ni bil boljši kot deseti, drugo mesto je zasedel Šved Victor Oehling, tretje Kanadčan Chris Delbosco, četrto pa Francoz Jean Frederic Chapuis. Slednji je tako še potrdil skupno zmago v svetovnem pokalu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiki46
04. 03. 2016 13.27
-4
Šema ima spet vzrok, zakaj je izpadel v kvalifikacijah. Veliko dima, slabi rezultati, z dvema svetlima trnutkoma. To je to