Zimski športi

Ulaga: Tina z ekipo je dorasla tej zgodbi!

Semmering, 28. 12. 2012 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga je ob premiernem prihodu na tekmo smučarskega svetovnega pokala dočakal 2. mesto najboljše slovenske alpinke Tine Maze. Nad videnim je bil navdušen in verjame, da je ekipa Team to aMaze dovolj zrela, da letos osvoji veliki kristalni globus.

Prvič v letošnji sezoni se je na tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju pojavil novi predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga in bil nad videnim navdušen, čeprav ob prihodu v Semmering ni razmišljal o tem, ali bo Tina Maze veleslalomsko preizkušnjo končala na zmagovalnem odru ali ne. Verjel je v njen dober nastop, stopničke pa so se odvile same od sebe. Zaveda se, da je to le še en dokaz njene vrhunske pripravljenosti in gotovosti na sami progi. "Prepričan sem, da je odlično pripravljena in da bo tako tudi v nadaljevanju sezone. Definitivno pa obstajajo tekme, na katerih javnost pričakuje ogromno, na koncu pa tekmovalka tekmo zaključi na 4. mestu, kar še zdaleč ni skromen rezultat. Uspehi so enostavno tako izjemni, da mnogi, vse kar je slabše od 5. mesta, ocenjujejo za povprečno," je za 24ur.com povedal predsednik krovne smučarske organizacije, ki se zaveda, da tudi javnost v bitki ekipe Team to aMaze za veliki kristalni globus ustvarja določen pritisk.

"Tina je skupaj z ekipo dorasla tej zgodbi, niso več neizkušeni, so zelo zreli in verjamem, da se jih to breme, ki jim ga nalaga javnost, ne bo dotaknilo v preveliki meri. Mislim, da so se zadeve začele dogajati v trenutku, ko so dorasli dogajanju v svetovnem pokalu. Mi smo v ozadju in le seštevamo in odštevamo. Verjamem, da bo vlogo trenutno glavne favoritke za osvojitev velikega kristalnega globusa odlično opravila. Verjamem, da bomo takšne dosežke, kot jih spremljamo zdaj, videli tudi v nadaljevanju sezone," dodaja predsednik SZS.

Tina Maze
Tina Maze FOTO: Damjan Žibert

Sodelovanje z ekipo in Massijem zgledno
Šef ekipe Team to aMaze Andrea Massi ob imenovanju Ulage za alfo in omego Smučarske zveze Slovenije ni imel posebnega komentarja, ampak je med drugim dejal, da je vesel, da se mu je izpolnila želja, saj si je dolgo želel postati to, kar je danes. Sodelovanje na relaciji ekipa slovenske šampionke–SZS je zgledno, brez nepotrebnih trenj, tako da je lahko najboljša slovenska alpinka povsem osredotočena na svoje delo. "Vesel sem, če je temu res tako. Alpski del deluje dobro, pred nami je še nekaj sezon in upam, da bo v prihodnje sodelovanja še več in da bo še boljše," je zaključil nekdanji poslovni direktor SZS, ki je prvič v letošnji sezoni v živo spremljal Mazejevo na poti do vrhunske uvrstitve.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.