Zimski športi

Tina Maze: Vse najboljše Niki …

Ljubljana, 02. 06. 2015 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ponedeljek je smuči v kot postavila še ena izjemna, v prvi vrsti vsestranska alpska smučarka, Nicole Hosp. Avstrijci se zavedajo, da je njeno slovo še kako boleče, njena tekmica Tina Maze pa ji želi vse lepo stran od belih strmin.

Avstrijsko alpsko smučanje je ostalo brez vrhunske tekmovalke, sposobne presenečenja na praktično vsaki tekmi svetovnega pokala. Še posebej na preizkušnjah v hitrih disciplinah in superkombinaciji. Nicole Hosp je vztrajala dolgo, od 17. leta, ko je debitirala svetovnem pokalu, je minilo 14 let. V zadnjih sezonah je bila v veliko pomoč reprezentanci naših severnih sosedov, tudi Anni Fenninger, saj je večkrat uspela zadržati katero izmed tekmic za tekmovalko s Solnograškega.

Tina Maze je v lepem spominu ohranila Avstrijko Nicole Hosp.
Tina Maze je v lepem spominu ohranila Avstrijko Nicole Hosp. FOTO: Damjan Žibert

Tudi Tino Maze, ki tekmovalko iz Ehenbichla na tirolskem ohranja v lepem spominu: "Vse najboljše Nicole Hosp in avstrijska reprezentanca. Hvala, ker si z mano delila vse izjemne uspehe." To je na družbenem omrežju twitter od slovesu 31-letnice zapisala najboljša slovenska alpinka vse časov, na upokojitev ene zadnjih vsestranskih smučark pa se je odzvala tudi Američanka Lindsey Vonn.

'Moraš smučati kot Niki'
"Žalostna sem, ker je moja prijateljica Niki Hosp sklenila, da se smučarsko upokoji. Večkrat sva bili skupaj na zmagovalnem odru, najbolj pa mi je ostalo v spominu kako prijazna in dobra oseba je bila. Ko je pri 19-ih zmagala veleslalom v Söldnu je moj oče dejal: "Poglej Lindsey, tako bi morala smučati." Vedno sem se trudila biti v koraku z njo. Ona je vzor in verjamem, da bo imela vpliv na smučanje še dolga leta. Čestitke za izjemno športno pot Niki. Bilo mi je v veliko čast smučati s tabo tako dolgo. Pogrešala te bom," se je na facebooku razpisala Američanka Vonnova, ki je že začela s pripravami na novo tekmovalno leto.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

propain
02. 06. 2015 10.53
+2
24 ur bolani ste
nesre?ko
02. 06. 2015 09.17
+11
Da ni bilo poškodb bi Niki veliko bolj blestela kot njene kolegice.Tako je smučanju lhko dala samo 50% svojega potenciala.Bo pa ostala po človeški plati zmeraj daleč pred omenjenima šampionkama.