Zimski športi

VIDEO: Tina Maze na Sportu: Gradnja zunanje podobe je pomembna

Portorož, 19. 11. 2015 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tina Maze je na dvanajsti Sporto konferenci, vodilnega dogodka v jugovzhodni Evropi na področju marketinga in sponzorstev v športu, dejala, da nima smisla odpirati debate o tem kako in ali se sploh pripravlja na nadaljevanje športne poti, potem ko se je odločila za enoletni premor.

Uvodni dan Sporto konference je zaključila olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja v alpskem smučanju Tina Maze, ki je bila na odru z vodjo mednarodnih sponzorstev Milke Dietrom Hegerjem. Pred njenim nastopom so navzoči z aplavzom pozdravili tudi zmagovalko teniškega Roland Garossa Mimo Jaušovec, prvaka lige NBA in evrolige Radoslava Nesteroviča ter njegovega košarkarskega kolega Marka Miliča.

Po dolgem aplavzu je nato na oder stopila Mazejeva. "Učiteljica še nisem, bila pa sem dvakrat na praksi. Otroci so me vajeni gledati kot alpsko smučarko, ki tekmuje in se na smučeh spušča po strmini. Otrokom sem morala razložiti, da je tokrat moja naloga in vloga drugačna. Tako kot bi bila vloga novinarke, ki sem jo tudi preizkusila letos na uvodni tekmi sezone v Söldnu. Jasno pa je, da takšnih različnih vlog človek veliko ne more imeti," je Mazejeva, študentka na pedagoški fakulteti v Mariboru sredi pogovora opisala del svojega sedanjega vsakdanjika.

Mazejeva je izpostavila, da je bilo v njeni karieri zelo pomembno, da obstaja pokrovitelj, ki ji je na mednarodni ravni pomagal tudi tedaj, ko ji ni šlo tako, kot bi si mednarodno uveljavljena blagovna znamka želela. "Z Milko sem začela sodelovati, še preden sem stopila na svojo pot s samostojno ekipo in to še preden sem se znašla v tekmovalni krizi. Gradnja zunanje podobe je pomembna zgodba in naša s samostojno ekipo je bila tako močna, s tako močnim sporočilom, da me zdaj mnogi enačijo z Milko. Tudi pesem Moja pot je moja odločitev je nosila izjemno močno sporočilo. Šele zdaj vidim, kakšna je bila pot, ki sem jo prehodila na belih strminah, tako v izidih, kot v energiji, in kako pomembna je bila omenjena pesem v tisti sezoni," se je spomnila Mazejeva.

Andrea Massi in Tina Maze
Andrea Massi in Tina Maze FOTO: Damjan Žibert

Tina Maze ima na družabnih omrežjih več kot 100.000 sledilcev. "Zavedam se pomena družabnih omrežij. Ker sem pač taka, da skušam vsako stvar narediti kar najbolje, sem se posvetila tudi temu. Zelo se posvečam neposredni komunikaciji z navijači. To me navdaja z občutkom zadovoljstva, ki je sicer kratek, vendar mi je bil ob pozitivnih komentarjih ves čas dodaten motiv za tekmovanja ... Pred letošnjo sezono pa smo se z Milko odločili, da posnamemo tudi oddajo o zakulisju svetovnega pokala. V času kariere se nisem mogla toliko posvetiti drugim sotekmovalkam, kot sem se v Söldnu, kjer sem bila s kamero v ciljnem delu, kjer sem se pogovarjala s športnicami, prav tako pa tudi pred tekmami, in vse skupaj je bilo zelo zanimivo," je pojasnila Korošica.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brskaj
19. 11. 2015 19.48
+16
tina kraljica......
šmajser1
19. 11. 2015 19.25
+19
TINA TI SI NAS PONOS! ASICA!
alanshore
20. 11. 2015 13.20
+5