Zimski športi

Tina Maze gazi po poti, ki je pri nas še nihče ni prehodil

Moskva, 21. 02. 2012 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tina Maze je bila leta 2010 in 2011 najboljša slovenska športnica, ki se je z odličji na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih že vpisala v slovensko športno zgodovino.

Tina Maze
Tina Maze FOTO: Reuters
Tina Maze je napovedala tudi boj za veliki kristalni globus; skupna zmaga v svetovnem pokalu je bil nedosegljiv cilj tudi zelo uspešnih nekdanjih generacij smučark in smučarjev. "Tega ni delal še nihče pred mano in bo ostalo zapisano v mojem življenju ... V bistvu se tega sploh ne zavedam. Ko si vsak dan v visokem ritmu, ni časa za ustavljanje in pogled nazaj, iz sebe potegnem pač največ, kar znam in kar sem sposobna ... Ubiram novo pot. Ko greš na vrh gore, gaziš, in prvemu je najtežje. Daleč od tega, da bi bilo lahko. Če mi bo slučajno ne uspelo, bo nekomu drugemu za mano lažje, ker sem pot že utrla. Toda, mogoče mi celo uspe," Tina Maze ni dvignila bele zastave od boja za veliki globus. V zadnjih zimah je napravila velik skok v slalomu. "Na slalom smo se, odkar imam svojo ekipo, precej osredotočali. Doma so mi vedno govorili, da sem slalomistka, vendar tega potem nisem dokazala na tekmah. Moja želja je bila, da naredimo napredek tudi v tej disciplini. V zadnjih letih smo veliko več trenirala slalom. To je pomagalo v posebnih razmerah te discipline, ko se je treba znajti. Zdaj veliko bolje reagiram na zunanje okoliščine in zato so izidi boljši," je napredek v zadnjih letih pojasnila Mazejeva, ki je več kot tretjino točk v dosedanji zimi osvojila v slalomu. Veleslalom je bil v tej sezoni ahilova peta Črnjanke, ki se je v do zdaj najslabši disciplini zime med najboljše prerinila na zadnjih tekmah v Kranjski Gori in v Soldeuu.

Črnjanka še ni dvignila bele zastave od boja za veliki kristalni globus.
Črnjanka še ni dvignila bele zastave od boja za veliki kristalni globus. FOTO: Reuters
"Pred sezono smo želeli narediti stvari še boljše, zato smo izbrali daljše smuči in drugačno obutev. Vse to je vplivalo na mojo tehniko, ki sem jo želela izboljšati. Na neki način je bila boljša, vendar imam tehniko že v krvi in z dolgimi smučmi je prišla spet na dan tista za stare smuči. Tako nisem mogla smučati, kot sem si želela. Pred Kranjsko Goro smo se odločili, da grem na stare čevlje in krajše smuči, na stare, ki sem jih uporabila tudi ob lanski zmagi na SP v Garmischu. Na ledeni podlagi na Vitrancu se še nisem znašla najbolje, ker na taki podlagi nisem vadila. Enostavno nisem ujela ritma za preboj med najboljše, vendar je bilo vse skupaj že veliko boljše kot na začetku sezone. To je bila potrditev občutkov, saj sem imela pred tem trening, na katerem sem smučala veliko bolje, in tega še sama nisem mogla verjeti." V tej zimi je v superveleslalomu zbrala skoraj toliko točk kot v "njenem" veleslalomu in tudi smuk ni daleč zadaj. "Superveleslalom je bil lani moja najslabša disciplina in letos razen odstopa v Garmischu dobro ocenjujem proge in se dobro znajdem. V smuku se še trudim, včasih mi zmanjka in ne gre po mojih željah, vendar sem blizu najboljšim tudi v najhitrejši disciplini alpskega smučanja. Tudi s hitrima disciplinama sem dokaj zadovoljna." Razmišljala je celo o koncu kariere, ki bi jo končala veliko predčasno kot pred njo že druga slovenska zvezdnica s preloma tisočletja Mateja Svet. Odločila se je za samostojno pot in s svojo ekipo, ki jo vodi njen partner Andrea Massi, med drugim osvojila naslov svetovne prvakinje in olimpijske podprvakinje v veleslalomu. V tej zimi je drugič zapored presegla skupno 1000 osvojenih točk v sezoni in bila po 6. (2008) in 4. mestu (2009) leta 2010 že tretja v skupnem seštevku pokala. V tej zimi se bori za drugo mesto in mogoče je bilo prav breme napovedanega boja za veliki globus v začetku sezone pretežko.

Andrea Massi in Tina Maze
Andrea Massi in Tina Maze FOTO: Damjan Žibert

"Težko lahko pritrdim mnenju, da je bilo to odločilno breme. Tako slabe izide, kot sem jim imela v Söldnu in nato v Lake Louisu, pa naj bi bila pod še tako velikim pritiskom, ne bom smela imeti. Tudi druge stvari niso bile dobre, tudi pri opremi. Utrujena sem bila po vseh treningih, nisem imela hitrih reakcij, ki sem jih začela čutiti šele januarja. Breme pa je v tem boju za svetovni vrh vedno prisotno, vendar ga je treba zdržati in smučati na zmago na vsaki tekmi," je menila Mazejeva. Ena odločilnih prelomnic je bila letošnja prva tekma svetovnega pokala v zgodovini v Andori. "Pred tekmo v Soldeuu smo imeli sestanke, na katerih smo s trenerjem Liviem Magonijem govorili tudi o boju Lindsey Vonn in Marie Riesch za skupno zmago v pokalu v minuli zimi. Kaj vse so v njunih ekipah počeli, ko so bili pod takim pritiskom, ko mnogokrat niso vedeli, kaj bi še naredili. To privede do skrajnosti, ko se ne ve več, kaj je prav in kaj ni, kaj bi lahko še storil za izboljšanje dosežkov, čeprav si že na najvišji ravni." Predolimpijska tekmovanja v Sočiju so bila že letos in pred olimpijskim letom 2014 tekme na najvišji ravni na Krasnaji Poljani niso predvidene. "Tekmovališče samo mi je všeč," je menila Mazejeva. Z drugim mestom na tretjem treningu petkovega smuka, ko je zaostala le za Vonnovo, je dokazala, da ji olimpijska proga v Sočiju leži. Toda v cilju te vožnje jo je podrl snemalec in jo na srečo le lažje poškodoval. "Na sobotnem smuku sem imela glavobol, težave s hematomom pod kožo leve stegenske mišice, ki na srečo ni bila poškodovana, in nekaj težav z bolečim vratom. Bolelo me je pravzaprav vse. V nedeljo je bilo bolje, žal pa je tekma odpadla," je Mazejeva opisala del dogodkov v Sočiju, kjer je bila v soboto na smuku 12., po odpovedi superkombinacije pa je sezono v tej disciplini zaključila na drugem mestu in je morala brez boja mali globus prepustiti Vonnovi. Kljub temu pa Mazejeva zagotavlja, da še ni rekla zadnje besede.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (79)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tatatu
22. 02. 2012 19.52
+0
Meni Tina ni nič vzela. Ni mi dolžna polagati računov. Ona smuča v prvi vrsti za sebe,ali razveselim se njenih rezultatov. Logično je,da zahtevaš za sebe dokler si še na vhuncu svoje kariere. Držala še bom naprej moje pesti za njo. Kaj pa tračarji in branjevke ter branjevci tu pišejo pa tako ne resno jemljem. Še manj pa si bi upala povedati in napisati,da je SZS super in da zelo dobro skrbijo za svoje športnike. Najmanj verjamem SZS. Veliko lahko na temo o plačanju stroškov športniku lahko tudi pove naš najboljši smučar v krosu Flipar,pa še kdo. Tina ti pa lepo smučaj naprej in dosegaj izjemne rezultate,kateri marsikateri vemo,da so vrhunski. vso srečo naprej.
tatatu
22. 02. 2012 19.34
+1
Bravo Tina. Nekateri fauvšljivi kvakarji pa ne morejo iz svoje kože tu. Tina kar dokazuj dalje,da ti nekateri nevoščljvci niti do kolen ne sežejo.
Mile Vu?eti?
21. 02. 2012 23.50
-7
TINA JE NAŠA GRČIJA!
Venetijan
21. 02. 2012 23.06
-7
Tina Maze jambra na poti, na kateri še nihče ni tako prejambral.
Torcida_Sandzak
21. 02. 2012 20.57
-1
Kva ji pa ni jasn??
Venetijan
21. 02. 2012 23.11
-6
periot22
21. 02. 2012 19.17
+5
kvaternik
21. 02. 2012 19.14
+0
Dolgo ne bo več, minljivost je blizu.
cvelbar
21. 02. 2012 18.07
+7
TINA mi smo s tabo ko bo pa zaklučila karjero nam se bo pa kovcal po njej!!!
Grega77
21. 02. 2012 17.55
+6
Glede na rezultate si zasluži! Drugač pa zelo teška za prenašat!!
BigBoss
21. 02. 2012 19.06
+3
FAUSTOS1
21. 02. 2012 17.22
+2
teško vse to komentiram,ampak mazi jo spreminja v brezćutni stroj, upam da bo sama vdržala.
BesnoJezen
21. 02. 2012 16.16
-10
Ona je precenjena. Ona je pohlepno požrešna.
di0nis
21. 02. 2012 17.20
+1
Malo preštej kolk kolajn ima!! iz svetovnega pokala iz olimpijskih in tako dalje!! go TINA!!! Precenjen te je pa naredo!! Pohlep maš pa med nogami
BigBoss
21. 02. 2012 19.05
+2
Venetijan
21. 02. 2012 23.10
-1
Dejstvo je,da je Tina odlična smučarka,ni pa šampionka, nima te mentalitete, je borka, ki nonstop jambra.
Tralala:3
25. 02. 2012 20.36
+1
A_K_4_7 sploh je ne poznaš in nemoreš soditi po tem! Ti si požrešen! Ona je prava borka in ne spravljaj se na njo ker v življenju nisi pol tolko naredil kot je ona! Če ti kaj ni prav pa ne komentiraj! Nesramen si samo ker si ji fauš! Goooo Tina!
koreninc1
21. 02. 2012 16.02
+3
Še enkrat RES je dobra, in naj taka tudi ostane ni pa ena in edina v tem športu, če nebi toliko denarja pobrala za sebe bi malo več ostalo za druge, ki bi se z več denarja tudi bolj izkazale. Vse življenje dela samo TO kar dela sedaj drugega ne zna, punca se je malo pogospodila. Zmeraj ONA in samo ONA.
Maticko21
21. 02. 2012 16.08
-2
Če nebi mel tvoj šef pa še par ki jih je nad tabo tam kjer delaš tk vlke plače, bi ti zaslužil več :)
di0nis
21. 02. 2012 17.34
+2
zveza ji je za lansko sezono gnar dolžna!!!! kaj šele za letošnjo!!! če pa ni tine ne rabimo zveze!! komu na čast bo zveza?? onim povprečnežem ki so zadovoljni z 30 mestom!! lepo vas prosim
freiburg611
21. 02. 2012 23.20
+2
pobrala je le tisto kar ji pripada in nič drugega dragi moji vsevedneži.ni ona taka kot naša HILDA IN LOVŠE ki bi še svoje prodal in izropal TINA BRAVO IN HVALA TI ZA VSE LEPE TRENUTKE
freiburg611
21. 02. 2012 23.21
+4
DIONIS TOČNO TAKO IN ŠE MARSIKAJ DRUGEGA ,LOVŠE ŽE VE KJE SE LAH OKORISTI
koreninc1
21. 02. 2012 15.59
+6
Ne moreš primerjat Petro in Tino. Petra je bila vedno enaka, to je pa sam pohlep. Nobeden jo ni silil da gre v ta šport. Če ji ni kaj všeč pa naj gre proč. Noben jo ne sili da smuča za SLO, Če ji rata dobra tekma je vse oh in sploh, če pa je slaba, je krivo vreme, v desno smučko ji je pihalo, v srednjem ramenu ima še bolečine od udarca, sonce ji je sijalo v oči in podobne izgovore. Če si dober si dober ne glede na vse ostalo, poglejte tisti ki v TOP so zmeraj TOP ko je dobro in ko je slabo vreme.
Maticko21
21. 02. 2012 16.04
-5
Ti si neumen.. Pejt metat 10 prostih metov.. Ko zadaneš koš, vedno naredi isto, vendar se ti bo zgodilo, da ne boš vedno zadel, zdaj pa se vprašaj zakaj? Mogoče žoga ni okrogla, mogoče sem jaz smotan, mogoče je veter kriv, mogoče me je zmotla malenkost.. Mogoče sem utrujen od prenatrpanega urnika treningov, potovanj, priprav, koncentracije in branja bolnih komentarjev..
koreninc1
21. 02. 2012 16.13
+1
Kak si ti pameten, pridruži se njeni ekipi zelo te bo vesela. A si se kdaj vprašal zakaj jo je toliko ljudi iz njene ekipe zapustilo, in zakaj Massi ostaja z njo, ko si boš na to odgovoril ti bo vse jasno, zakaj pri Slovencih ni preveč priljubljena.
Maticko21
21. 02. 2012 16.30
+4
Saj je priljubljena. Vprašal sem se, zakaj je toliko ljudi zapustilo SZS. Neglede nato, kaj se dogaja v njeni ekipi in koliko ljudi jo je zapustilo je še vedno v vrhu. Sprašujem pa se zakaj? Če bi kdaj treniral kateri šport, bi razumel, da je nekaterim že težko biti številka ena v klubu, kaj šele v sloveniji ali na svetu. Kje je Tina? Top 3 v svetu verjetno zaradi veliko denarja, ki ga dobi in slabe ekipe, ki jo ima ob sebi
Vance
21. 02. 2012 16.47
+4
koreninc 1,popolnoma se strinjam s tabo.Petra je ostala Petra in je ogromno znanja prenesla na svoje kolegice,Tino pa je popolnoma pokvaril denar in njen Team.
tatatu
22. 02. 2012 19.41
GnilaRozica,žalijo jo nekateri zavistneži.Tudi drugi smučarji so imeli možnost se ta čas izkazati z rezultati,razen par izjem poleg Tine in še vedno je Tina na prvem mestu v našem smučanju. Ko bodo drugi začeli dosegati takšne rezultate kot jih ima Tina potem bom tudi njim čestitala.
GnilaRozica
21. 02. 2012 15.58
+13
Sploh ni tečna. Tina je prou fajn. Samo to kar so ji naredili mediji je pa katastrofa. Ne vem zakaj želimo največjo športnico vseh časov v Sloveniji očrnit na bilokateri način. Je ultrašampijon, je iskrena in je naravna. Nima se za koga spreminjat, tudi za Citroen ne.
Maticko21
21. 02. 2012 16.06
+1
Tud jst jo poznam kot iskreno osebo. Vtis name je nardila, ko je rekla, da ne bo rekla da vozi citroena in posnela to reklamo za SZS, če ga ne vozi. Bi jo ljudje imeli raje, če bi se zlagala nam, sebi in naredila uslugo SZSju? .. naravna je, ni naučena kaj more govoriti in zato pridejo do izraza njena čustva..
panucci
21. 02. 2012 17.22
+1
potem pa naj ne zahteva tistega denarja,če ni posnela reklame...
di0nis
21. 02. 2012 17.30
+1
ferkova je posnela kako reklamo???? ne more !!! ker je luzer pa dobi gnar !!! če pa tina gre kaj pa bomo meli pol ??? marušo na 40 mestu!!! jeeeeeej fajn zakon
Maticko21
21. 02. 2012 17.59
+1
Ferkova je cool, vendar je sponzorji ne vidijo, kot vidijo Tino.
di0nis
21. 02. 2012 15.55
+9
TINA !! Najboljša si!! Ostali pa glupe komentarje za sebe zadržite do takrat ko boste vi tolk dosegli kot ona!! MI SMO STABO!!
koreninc1
21. 02. 2012 16.07
-8
Če bi delal to kar ona počne in za tolko denarja bi bil boljši in to sigurno
Maticko21
21. 02. 2012 16.25
+4
Zakaj pa tega ne počneš? Če bi imel 10krat več denarja kot ona, bi bil 100krat slabši :)
di0nis
21. 02. 2012 17.26
+0
tatatu
22. 02. 2012 19.43
vogic15
21. 02. 2012 15.45
+7
Vsi neki da je pohlepna a vi ne bi meli v službi višje plače? tisti junaki ki pravijo da dobi preveč keša da nič ne dela in podobno VAM svetujem da se še vi poizkusite v svetovnem pokalu sj pravte da ni tak težko dobit denar (drugače pa se vsak na svoj način bori za svoje pravice) ampak z 30. mesti ne boste nič nardil tak da ZAPRITE LEPO JUNAKI isto petra majdič učas ko ni nič osvojila ni noben govoril kak je fina pa dobra...ko je začela osvajat medalje potem ste jo opazili isto pri tini ko je dobla srebro na svetovnem ni blo junaka ko bi kaj čez njo reku vse ste bli BRAVO TINA (ne vsi) zdej vas pa pol čez njo govori kaka je pohlepna če jo sploh ne poznate ne sodi človeka zaradi medijev spoznaj ga in ga potem oceni ne da se mi več še ena stvar: novinarji vas hočjo proti nekaterim resno obrnat kot že vemo tule na 24 ur še tulk bol!
petmar
21. 02. 2012 15.54
+1
Nikoli meni ni vrnila niti ficka, jaz sem pa skozi davke in prispevke njej nakazoval kar zajetne vsote. In ne samo jaz vsi državljani. Nekaj pa iz takšnih vsot le mora zrasti.
vogic15
21. 02. 2012 15.57
+4
bla bla kaj pa vlada ko kupi najdražje kompe? sm ti povedu pa še ti pojdi smučat bomo vidli če bos ti meni ficke vrnu
Maticko21
21. 02. 2012 16.01
+0
Sj tu sama plačuje davke - torej je opravičena da svoj denar dobi nazaj :) Preseli se v katero drugo državo in plačeval boš davke drugim ljudem od katerih nikoli ne boš dobil ficka..
petmar
21. 02. 2012 16.14
+0
V SLO zapravi bore malo vse se odvija v tujini in tam se tudi zapravlja. Tako da o tem ni realne podlage.
Maticko21
21. 02. 2012 16.33
+1
petmar
21. 02. 2012 16.38
-2
Verjemi. Niti pare davka ne plača zagotovo..
Maticko21
21. 02. 2012 16.45
+1
Boš rekel da nikoli ni kupla kruha v sloveniji?
Messi1000
21. 02. 2012 15.29
+10
Odlična smučarka, edino žal mi je, ker se zdi, da je(bila) talentirana za več kot 2. mesto v skupnem sesštevku.
koreninc1
21. 02. 2012 15.22
+4
Res je športnica, ampak je Majdičeva bila pred njo kar nekaj svetlobnih let. V javnosti se ne zna obnašati in je prevzetna. Dobi še več kot ji pripada, in naj se že enkrat obnaša kot je za špornika takega kova primerno. Če ji kaj ni všeč pa naj gre smučat za Bangladeš. Če bi si kdaj prebrala kakšen komentar tistih ki nekaj v športu veljajo bi vedela koliko je ura. Ima redno službo-redno plačo in plačane prispevke za zavarovanje in penzijo kar pa za polovico Slovencev ne drži. To ji je pa tudi edino delo ki ga opravlja, če ji kaj ni všeč pa naj gre kanale kopat.
Maticko21
21. 02. 2012 16.39
+0
kaj bo imela, ko bo končana njena bogata kariera? kaj bo imela, če se poškoduje oziroma če pade pri hitrosti 120km/h? V tem športu se lahko poškoduje kadarkoli, samo ena manjša napaka, na treningu, ogrevanju, tekmi. Danes zmaga, jutri pa je lahko na invalidskem vozičku. A maš ti takšno službo? Ona se mora iz štarta do cilja pripeljati maksimalno, več razkiraš, boljši si. Ti če si poklicni šofer lahko od točke A do točke B voziš z glavo, počasi, brez razkiranja, vendar se včasih zgodi prometna in vsak dan bereš, da je nekdo težje poškdovan, da je nekdo umru.. Njim ni treba biti objesten za volanom, ona pa mora hitro prevoziti progo.
GTR
21. 02. 2012 15.13
+1
Če bi se tega Massija znebila bi bla bolš. :)
Maticko21
21. 02. 2012 15.50
+1
Bolše za koga? Za slovenski narod? Ko ga ni bilo, je bila povprečna, zdaj ko je z njim je osvojila vse. Znebi se ti svoje punce, ker verjetno kateri tvoj sosed meni, da bi se mel bolš brez nje :)
ZeroGravity
21. 02. 2012 15.03
+7
fajn športnica, dobra v faco,nimam kej rečt, samo dnar jo je pa pokvaru..da joka na SZS za par jurjev ob letnih dohodkih od 1,5-1,8 miljona€ pa presega vse meje
Maticko21
21. 02. 2012 15.22
-6
favšija.. Če bi bil ti med prvimi tremi na svetu o nečem, kar počneš, bi tud zaslužil.. A si se kdaj ukvarjal s športom? Dam ti primer.. Lažje je shujšat in držat linjo, kot pa v športu biti v vrhu. zdaj se pa vprašaj, če si imel kdaj problem s težo ali pa jo je imel kdo od tebi poznanih in kako se je uspešno spopadal z njo.
ZeroGravity
21. 02. 2012 15.39
+6
HugoDrol..trapaš, hvala bogu da zasluži, čeprav roko na srce je precenjena...da pa je nenasitna kr se dnarja od obubožene smučarske zveze tiče, ki mimogrede pokriva na stotine smučarjev vseh panog, se ti pa želodc obrne
Maticko21
21. 02. 2012 15.55
-5
Če bi bil ti direktor podjetja Gorenje, bi bil zadovoljen s plačo, ki jo ima nekdo od zaposlednih, ki recimo dela za traku, vozi viličarja ali pakira izdelke.. Najboljše se vedno nagrajuje. Že v osnovni šoli izbirajo najboljšega športnika, najbolšega učenca (ponavad nekaj dobiš, neko malenkost), ki je drugi ne, otrok pa je zadovoljen s tem. Ona je v vrhu ženskega smučanja. To pomeni, da bi moral biti ti v najbolj donosnem podjetju med prvimi tremi. Namestnik namestnika direktorja v podjetju Apple - bi zaslužil isto, kot zaslužijo ljudje za trakom v Gorenju
Maticko21
21. 02. 2012 15.59
-3
To si mi sedaj povedal.. Ker tudi Apple, Gorenja pokriva na stotine zaposlenih... Vprašaj se, koliko popoldnevov ima prostih, koliko vikendov gre ven s prijatelji, kolikokrat gre na dopust.. Prostiih popoldnevov nima, ker ali trenira ali pa spi. Telo najbolj napreduje s kvalitetnim treningom in kvalitetnim spancem. Težko pa je biti skos osredotočen na treninge, saj javnost (mi) veliko zahtevamo od ne in je skos pod pristiskom in verjetno ji slabo rata, ko mora prebirati vašo favšijo s komentarji.
ZeroGravity
21. 02. 2012 16.01
+3
spet nabijaš, čeprav noče trenirat pod okriljem smučarske zveze, ji ta velikodušno daje 1/4 celotnega proračuna oz.212.000€ ampak ne ona se hoče neki preseravat z svojo ekipo
Maticko21
21. 02. 2012 16.10
-3
Tud jst sm treniral v različnih klubih in kje je bilo najboljše? Tam kjer je bilo najbolše vzdušje.. Tam so tudi bli najboljši rezultati, tam kjer lahko ljudem zaupaš, tam kjer imaš svoj drugi dom, svojo družino.. SZS pač ni sposobna biti družina ljudi.. Pri SZSju ni uspela, uspela je s svojo ekipo.
koreninc1
21. 02. 2012 16.16
+7
Ja dobesedno se preserava, vsega ima preveč, denar dobi od SZ in bi ga hotela še več, ko pa je potrebno posneti reklamo sponzorja SM jo pa ni. Da je posnela reklamo za HERVIS so ji morali poslati vsaj 50 SMS, Kostelič pa je lahko prišel pravočasno.
ZeroGravity
21. 02. 2012 16.18
+5
bizarno je zahtevat od družine ki jo zavržeš in ne priznavaš denar..isto kot bi ti fotru rekel da nisi njegov, zahteval bi pa da te preživlja
Maticko21
21. 02. 2012 16.19
-1
Če bi meni pošiljali sms za snemanje neke reklame tudi mene nebi bilo. Bi ti prišel nekam, če bi dobil sms, spodaj pa bi se jaz podpisal? Glej - če potrebuje Hervis njo, se mora hervis prilagodit njej. Če ti potrebuješ nekaj iz trgovine se prilagodiš odpiralnemu času trgovine. Če prodajaš zimske gume, se bo kupec prilagodil tebi in prišel na ogled ali ponje, ko boš ti imel čas.
Maticko21
21. 02. 2012 16.24
-2
Pa je SZS njena družina? Tk ko bi reku, da je nogometna zveza družina jerneja krhina, ki igra že od 16 leta v tujini fuzball.. Ima matični klub, tk ko ga ima Tina maze in tam jo cenijo. Tu pa jo imajo, da kasirajo. Sponzorjev brez nje nebi bilo :) SZS hoče met svoje oglase in si lasti tino, da snema, zanje.. Tina lahko sama snema zase, zato je tud šla h Armaniju posnet katalog :)
ZeroGravity
21. 02. 2012 16.25
+4
HugoDro..ti pa si kekc...hervis jo ne rabi, hervis ji daje sponzorski denar, ne ona hervisu
Maticko21
21. 02. 2012 16.41
-1
Pa že :) Bodimo realni - Tina odlično predstavlja slovenijo v alpskem smučanju. Nedved je odlično predstavljal Češko v nogometu, Ferrari pa odlično predstavlja Italijo v formuli ena